Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Erdek ESKKKdan yeni bir uygulama daha:Proforma faturanı getir kredini al

Erdek ESKKKdan yeni bir uygulama daha:Proforma faturanı getir kredini al

Devlet, yeni bir projeyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara Proforma fatura karşılığında kredi vermeye başladı.

Devlet, yeni bir projeyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara `Proforma` fatura karşılığında kredi vermeye başladı. Ticari taşıt ile plaka/hat alımına ya da ekipman almak isteyenlere yönelik talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine kullandırılmak üzere Halk Bankası ESKKK aracılığı ile azami kredi limiti olarak 250 Bin TL verebilecek.
KARAKUŞ; "TALEP GÖRECEĞİNE İNANIYORUZ"
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Kooperatifimize üye olan ortaklarımıza bu imkanı sunmaya hazırız. Proforma faturayı bize getirene aynı gün kredisini verebiliriz. Bu kredinin talep göreceğine de inanıyoruz" dedi
TAŞIT VE EKİPMAN ALIM KREDİSİ 
Ticari Taşıt Alım Kredisinin iki şekilde uygulandığına da dikkati çeken Karakuş, kredilerin 2 şekilde düzenlendiğini ve Kredinin kişiye olmadığını, proforma fatura sahibine kooperatifin taahhüdü olarak gerçekleştirileceğini de ifade etti. Aynı şekilde ekipman alacaklara da kredi verilebileceğini söyleyen Başkan Mustafa Karakuş; "Kredi limiti 2 türlü uygulanmaktadır. Birinci ve ikinci el olmak üzere ayrılmaktadır" dedi. Devamı Sahife 6`da
KREDİ VE ŞARTLARI
Özellikle `Taşıt Alım Kredisi" konusunda uygulanacak esasları konusunda da Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş şöyle dedi:
"Ticari Taşıt Alım Kredisi, Esnaf ve sanatkarların herhangi bir kurum önderliğinde yürütülen projeler kapsamında, gerekse bir projeye bağlı olmaksızın münferit olarak ticari faaliyetinde kullanmak üzere otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, otomobil vb. ticari taşıt ile plaka/hat alımına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullandırılabilecek kredi ürünüdür. Mredi, ESKKK ortağı olan ya da Halk Bankası tarafından doğrudan kullandırım yapılan yörelerde ESKKK ortağı olan/olmayan esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak kullandırılmaktadır."
LİMİT AZAMİ 250 BİN TL.
Kullandırılabilir kredi limitinin azami 250 Bin TL olduğunun altını da çizen Karakuş, sıfır Km. ticari araç alımlarında, azami aracın KDV dahil fatura bedelinin tamamının, 2. el ticari araç alımlarında ise, "Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği`nce yayınlanan son Motorlu Kara Taşıt Araçları değer listesinde belirtilen tutarın azami yüzde 70`inin dikkate alınarak kredilendirilebilecektir" dedi.
Ticari taşıt (sıfır Km veya 2. el) alımları için maksimum 60 ay vade uygulanacağını  ifade eden Mustafa Karakuş, bu sınırlamanın yanı sıra aracın yaşı + kredi kullandırım vadesinin 10 yılı geçmeyeceğini de belirtirken açıklamalarını, "Aracın yaşının belirlenmesine yönelik hesaplamada, aracın modeli ve ticari yıl dikkate alınacaktır. Örneğin; 2009 model bir aracın 2013 yılında kredilendirilmesi halinde aracın yaşı 5 olarak tespit edilecektir" şeklinde tamamladı.
Haber : Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli