Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek EMİTT 2010 Turizm Fuarında

Erdek EMİTT 2010 Turizm Fuarında

14. EMİTT Fuarı İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu fuarda Erdek ilçesinin tanıtımı Erdek Belediyesi ile Erdek Ticaret Odası, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve ilçemiz turizm işletmecilerinden..

14. EMİTT Fuarı İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi`nde tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu fuarda Erdek ilçesinin tanıtımı Erdek Belediyesi ile Erdek Ticaret Odası, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve ilçemiz turizm işletmecilerinden Agrigento Otel, Hotel Yücel, Otel Yağcı, Ciciler Otel ile Kırtay Otel   tarafından yapılıyor.

60 ülke ve Türkiye`nin dört bir yanından 100`ü aşkın il-ilçe ve beldenin bir araya geldiği EMİTT 2010 Fuarı`nın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve fuara konuk ülke statüsünde katılan Mısır Turizm Bakanı Zoheır Garranah birlikte yaptı.
İstanbul`da halen devam eden EMİTT İstanbul Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`nda ilçemizin de tanıtımının yapıldığı fuar 11 Şubat Perşembe günü başladı. 14 Şubat Pazar günü sona erecek olan bu yıl 14. kez açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) dünya turizminin önde gelen isimlerini bir kez daha İstanbul`da ağırlıyor.
Turizmin temel kavramı "tanıtım..tanıtım..yine tanıtımdır" şeklinde konuşan Başkan Aysan, Turizm Dünyası EMİTT Fuarında Güney Marmara`nın şirin ilçesi Erdek`i en iyi şekilde tanıtmak için fuarda yer almak istediklerini açıkladı.

Kapıdağ`ımız Kyzikos Medeniyetinin tarihi kültürel zenginliklerine sahip. Zeytinliada`da devam eden kazılarda gün ışığına çıkan eserlerin burasını Efes`ten daha önemli Hiristiyanlık Dini için çok kutsal bir merkez olduğunu ortaya çıkardı şeklinde konuşan Aysan, "standımızı ziyaret edenlere bölgemizin hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anlatıyoruz. Erdek standına ilgi çok güzel, hedefimiz ilçeye yabancı turistlerin de uğrak yeri olmasıdır" dedi.
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile fuarda uzun süre görüşen ve istişarelerde bulunan AYSAN Erdek Kültür Sarayı için gösterdiği ilgi ve desteğe teşekkür etti. Kültür ve Turizm Bakanı Günay "Erdek Turizminin hakettiği yere kısa sürede Aysan ile geleceğine inanıyorum Aysan`a güveniyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli