Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek Devlet Hastanesi ivme kazanacak

Erdek Devlet Hastanesi ivme kazanacak

Başhekim Op. Dr. Oğuz Çatal: Servislerimizin yoğunluk kazanması için çaba harcayacağız

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuz Çatal, "İlk hedefimiz, servislerimizin de yoğun bir şekilde hizmet verir duruma getirilmesidir" dedi.
Hastanelerinde hâlen 35 yatak bulunurken, uzman olarak 1 çocuk hastalıkları, 1 dahiliye, 1 genel cerrahi, 4 pratisyen doktor ve 3 diş hekiminin görev yaptığına işaret eden Başhekim Çatal, "Ayrıca şu anda ücretsiz izinde bulunan 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız bulunuyor. Bu arada, ataması çıkan bir anestezi uzmanını da hastanemize bekliyoruz" dedi.
Hastanelerine bir ultrason cihazının gelmesinin ardından radyoloji ünitesini de kuracaklarını açıklayan Çatal, şunları söyledi:
"Öncelikli amacımız, Erdek halkına en iyi hizmeti vermektir. Şu anda yoğun turizm sezonunu geride bırakmak üzereyiz. Bu süre içinde hastanemizin özellikle acil servisi çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. Biz, önümüzdeki günlerde dahiliye, çocuk, kadın hastalıkları ve genel cerrahi servislerimize de hareket kazandırmayı, bu servislere gelecek olan vatandaşlarımızın, Bandırma`ya gitmesine gerek kalmadan burada teşhis ve tedavilerini sağlamayı amaçlıyoruz."
Hastanelerinde şu anda 4 hemodiyaliz cihazı bulunup, bir cihazın da yedekte bekletildiğine dikkat çeken Başhekim Çatal, "Erdek`te, 60`ya yakın hemodiyaliz hastası bulunduğunu tahmin ediyoruz. 45 hastayı belirledik, diğerlerine ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Baştarafı Sahife 1`de
Çatal, kimdir?
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi`nin yeni başhekimi Op. Dr. Oğuz Çatal, 1978 yılında, Uşak`ta dünyaya geldi.
2002 yılında, İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden mezun olan Çatal, 2003-2004 yılları arasında, Kırşehir`in Mucur ilçesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı.
2004-2009 yılları arasında, İstanbul Taksim Araştırma Hastanesi`nde ihtisasını tamamlayan genel cerrahi uzmanı Çatal, 2009-2012 yılları arasında ise Ardahan Devlet Hastanesi`nde görev üstlendi.
Erdek`i daha önce hiç görmediğini vurgulayan Çatal, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
Önder Balıkçı - Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı