Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek DEVA Partisi’nden kadınlara siyasete katılma çağrısı

Erdek DEVA Partisi’nden kadınlara siyasete katılma çağrısı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Teşkilat Başkanı Dilek Ener ve Kadın Politikaları Başkanı Saliha Özgü, kadınların siyasete katkısı ve yeni bir siyasi kültürün mihenk taşı olmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erdek İlçe Teşkilat Başkanı Dilek Ener ve Kadın Politikaları Başkanı Saliha Özgü, kadınların siyasete katkısı ve yeni bir siyasi kültürün mihenk taşı olmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu söyledi. 
DEVA Partisi Erdek İlçe Teşkilat Başkanı Dilek Ener ile Kadın Kolları Başkanı Saliha Özgü, kadınlara siyasete katılma çağrısı yaptı.  
Ener ve Özgü, parti binasında düzenlenen basın açıklamasında, geçtiğimiz aylarda DEVA Partisi Genel Merkezi’nce düzenlenen ‘DEVA Kadında Zirvesi’nde, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’ın, verdiği mesajlarla kadına ne kadar önem verildiğinin tüm kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlattı. 
Siyaset kültüründe kadının siyasetteki yerinin güçlenmesinin esas olduğunu DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’ın sık sık dile getirdiğini kaydeden Ener ve Özgü, siyasi rekabet sertleştikçe ve kadın seçmenin oyu önem kazandıkça partili kadının görev alanında bir genişleme gördüklerini bildirdi. 
DEVA Partisi’nde kadınların, ana kademelerin yardımcı güçleri ya da seçimden seçime sahaya sürecek yedek kuvvetler olarak görülmediğinin altını çizen Ener ve Özgü, bu nedenle partilerinde kadınlar kolunun kurulmadığına dikkat çekti. 
Ener ve Özgü, devamında şu ifadelere yer verdi: “Partimizin kadınlara ihtiyacı var, çünkü karar verici mekanizmalarda çeşitliliğin artmasının başarıyı artırdığını biliyoruz. Çünkü kadınlar siyasetin kurucu unsuru haline gelmezse yeni bir siyasi kültürün oluşturulamayacağına inanıyoruz. Biz DEVA Partisi olarak gücümüzü bu toprakların çeşitliliğinden alıyoruz. Yeni bir siyasi kültürü farklı hayat tecrübelerine sahip insanların bir araya gelerek oluşturabileceğini biliyoruz. Yeni bir siyasi kültürü farklı bakış açıları kazanmış kesimlerin beraberce inşa edebileceğini biliyoruz. Bu anlayışla kadınların siyasete katkısı, yeni bir siyasi kültürün mihenk taşı olacaktır. Tüm kadınları DEVA Partisi'nin çatısı altına davet ediyoruz.” 
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı