Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek deniz suyu TÜBİTAK denetimini başarıyla geçti

Erdek deniz suyu TÜBİTAK denetimini başarıyla geçti

TÜBİTAK, Erdek deniz suyunu mükemmel buldu.

TÜBİTAK, Erdek deniz suyunu mükemmel buldu.
Erdek plajlarını “turkiyeplajlari. cevre.gov.tr” kontrol edildiğinde hepsinin mükemmel olduğu görünüyor.
TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki 1.112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınacak.
Geliştirilen uygulama ile dileyen herkes, İnternet üzerinden plajların özellikleri, sahil yapısı, sahil uzunluğu hakkında bilgi alabilecek.
TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki bin 112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınırken bu uygulama ile dileyen herkes, internet üzerinden plajların durumu hakkında bilgi alabilecek.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsünün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle geliştirdiği proje çerçevesinde Türkiye kıyılarındaki 1.112 plajın yüzme suyu kalitesi belirlendi.
Proje kapsamında oluşturulan “Kirlilik İzleme Programı” ile yüzme suyu profilleri hazırlanırken, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek kirlilik kaynaklarının belirleneceği program ile kirliliğin nedenleri ve alınması gereken önlemlere işaret edilecek. Kıyıları kirletenlere Bakanlık tarafından cezai yaptırım uygulanacak.
TÜBİTAK uzmanları, proje kapsamında bir web uygulaması oluşturdu. Dileyen herkes, “turkiyeplajlari.cevre.gov.tr” adresi aracılığıyla internet üzerinden plajların durumu, özellikleri, sahil yapısı, sahil uzunluğu, sahilde bulunan sosyal araçlar ve sahil kullanım aktiviteleri hakkında bilgi alabilecek. Söz konusu uygulama ile detaylı bir yüzme suyu profil harita katmanı hazırlanacak ve halkın Türkiye’deki plajlarla ilgili kolayca bilgi alabilmesi sağlanacak.
Proje, Avrupa Birliği Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’ne uygun olarak kıyı dinamiklerinin ve su kalitesinin tespit edilip sınıflandırılması ve bunun sonucunda iyi yüzme suyu kalitesine ulaşılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesini de amaçlıyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli