Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden açıklama

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden açıklama

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için beyanda bulunmalarının son gününün 28 Şubat 2013 tarihi olarak açıklandı.

Ölçü ve tartı aletlerinin beyanname verme süresi 28 Şubat`ta sona eriyor.
Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için beyanda bulunmalarının son gününün 28 Şubat 2013 tarihi olarak açıklandı.
Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü`nden, kendilerine gönderilen açıklamayı gazetemiz aracılığı ile Erdek kamuoyuna duyurulmasını istedi.
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, Zabıta Müdürlüğü aracılığı ile İlçemiz kamuoyuna duyurulması istenen açıklama şöyle:
"Ölçü ve ölçü aletleri 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği 2 yılda bir periyodik olarak muayeneye tabi tutulurlar. Bu muayene sonunda, uygun olduğu tespit edilen ölçü ve ölçü aletleri İl Müdürlüğümüz Ölçüler ve Ayar Memurları tarafından ayar yerlerinden yetkisiz kişilerce müdahale edilemeyecek şekilde damgalanır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, periyodik muayene müracaatlarının her yıl Ocak ayı başından Şubat ayının son gününe kadar, ölçü ve ölçü aletlerinin cins ve özelliklerine göre hangi mercilerce yapılacağını, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu kanalıyla Radyo ve Televizyondan hükümet bildirisi olarak belli aralıklarla ilan eder. Damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için ölçü aleti sahiplerinin; sürenin dolduğu yılı izleyen Ocak ayının başından Şubat ayının son günü ve mesai bitimine kadar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçüler Ayar Memurluğuna müracaat etmeleri gerekmektedir.
Şubat ayının son günü tatile rastladığı takdirde, müracaat sonraki ilk iş gününün mesai bitimine kadar yapılabilir. Periyodik muayene zamanını geçiren ilgililerin müracaatı halinde ve bu tarihten sonra ölçü ve ayar teşkilatı veya Belediye Ölçü ve Ayar Memurlarınca yapılacak ani muayene sırasında, müracaat etmedikleri tespit edilen ölçü ve ölçü aletleri sahip veya ilgilileri hakkında Ölçüler ve Ayar Kanunu`nun 15 inci maddesinin (c) bendi uyarınca cezai işlem yapılır. Periyodik muayeneler için bağlı bulunulan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Teşkilatına bir müracaat dilekçesi ile başvurulur. Bu dilekçede ölçü ve ölçü aletinin cinsi, markası, numarası, kapasite vs. gibi bilgiler bulunur. Periyodik muayeneler, "Ölçüler ve Ayar Teşkilatı" Memurluklarınca" yapılır. Periyodik muayeneleri, Ölçüler ve Ayar Teşkilatımızca yapılacak ölçü ve ölçü aletleri aşağıda belirtilmiştir: Hassas kütle ölçüleri (tartılar), 5 Kg`dan yukarı kütle ölçüleri (tartılar), Her türlü elektronik terazi ve basküller, Çekeri 2000 Kg`dan fazla olan Yüksek Çekerli Basküller, Hububat muayene aletleri, Demir yolu yük ve sarnıçlı vagonları ile taksimetre, naklimetre ve akaryakıt sayaçları ile otogaz sayaçları muayeneleri 2 yılda bir, Elektrik, su, hava gazı, doğal gaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerinin muayeneleri 10 yılda bir yapılır.
Yukarıda sayılan ölçü ve tartı aletleri dışında kalan, çekeri 2.000 Kg`ın altında olan tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgaları Belediye Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurlukları tarafından yapılır.
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu`nun 15. Mad. C fıkrası: Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye 1.464,00 TL idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak kamuya geçirilmesine karar verilir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false