Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek Belediyesi eski başkanı Nuraldan değerlendirme: Erdek, ne yazık ki layık olduğu yerde değil

Erdek Belediyesi eski başkanı Nuraldan değerlendirme: Erdek, ne yazık ki layık olduğu yerde değil

İlçemizde, 1989-1999 yılları arasında, iki dönem belediye başkanlığı görevini üstlenen Hamit Nural, Bir kentin sağlıklı büyüyüp, gelişebilmesi için öncelikle ciddî bir planlama gerekir

İlçemizde, 1989-1999 yılları arasında, iki dönem belediye başkanlığı görevini üstlenen Hamit Nural, "Bir kentin sağlıklı büyüyüp, gelişebilmesi için öncelikle ciddî bir planlama gerekir" dedi. Gerçekleştirilecek plânlamanın, kentin genel çıkarlarını korumaya yönelik olması gerektiğinin altını çizen Nural, şu değerlendirmede bulundu:
"Eğer bu plânlama, kentin genel çıkarlarını koruyamazsa, o kent, sağlıklı bir şekilde büyüyüp, gelişemez ve sonunda çıkmaza girer. 1968 yılımda, Memduh Arslan`ın belediye başkanlığı döneminde çok sağlıklı bir şekilde hazırlanan Erdek`in imâr plânı üzerinde, 1970`li yıllar ve benden sonraki belediye yönetimleri döneminde ne yazık ki çok oynandı. Kimseyi suçlamak ve polemik yaratmak gibi bir amacım yok ama eğer, bir kentin yeterli sosyal donatı alanları ortadan kaldırılırsa, o kentin sağlıklı büyümesi de söz konusu olamaz. Bugün Erdek, ne yazık ki, lâyık olduğu yerde değildir.
Erdek`i yönetenlerin, hiçbir kişisel hesap yapmadan, tamamen ilçenin genel çıkarlarını düşünerek, tarafsız, âdil ve eşit şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Yoksa küçük çıkar hesapları, sadece günü kurtarır, bazı kişileri zengin eder ama sonunda kaybeden Erdek olur."
İlçemiz belediye başkanlığını yürüttüğü 10 yıllık süre içinde daima Erdek`in genel çıkarları doğrultusunda hareket edip, büyük düşünmeye çalıştığını vurgulayan Nural, şunları söyledi:
"Tabii ki, öncelikle Erdek`imizin konumunu da çok iyi bilmek gerekir. Erdek, hangi yönde büyüyecektir? Türkiye ve Marmara Bölgesi`ndeki yeri nedir? Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. 1990`lı yıllarda, Belediye Başkanlığım döneminde, İstanbul`da, Etap Marmara Oteli`nde, yaygın basının önünde bir basın toplantısı düzenlemiştik. O tarihlerde, İstanbul ile Bandırma arasında çalışmaya başlayan deniz otobüslerinin Erdek ve bölgeye yararını, İstanbul`un, Erdek`imize çok yakınlığını anlatarak, ilçemizi tanıtmaya çalışmıştık. Erdek, çok amaçlı turizme açık bir ilçedir. Ama dile getirdiğim gibi küçük çıkar hesapları yapmaksızın, ilçenin geleceği sağlıklı bir şekilde plânlanıp, büyük düşünülerek yönetilmelidir."
Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı