Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Belediyesi 2013 yılı bütçe görüşmeleri başladı

Erdek Belediyesi 2013 yılı bütçe görüşmeleri başladı

Erdek Belediyesi 2013 mali yılı bütçe görüşmelerine belediye meclisinin 26 Kasım 2012 günü düzenlenen toplantısında başlandı.

Erdek Belediyesi 2013 mali yılı bütçe görüşmelerine belediye meclisinin 26 Kasım 2012 günü düzenlenen toplantısında başlandı.
Erdek Belediye Meclisinde, belediyenin 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıya, CHP`li Meclis Üyesi Sedat Ülgay`ın geçtiğimiz ay meclis üyeliğinden istifa etmesiyle, Ülgay`dan boşalan meclis üyeliğine getirilen CHP`li Mehmet Ali Tetik de katıldı.
Tetik`in, ilk kez yer aldığı toplantıya Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan başkanlık yaptı.
Erdek Belediyesi`nin 2013 mali yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, CHP`li 9 üyenin tamamı hazır bulunurken, AK Partili 6 meclis üyesinden 4`ü katıldı.
AK Parti Meclis grubundan Yılmaz Öğrenir ile Turan Gün`ün, mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadığı gözlendi.
Erdek Belediyesi 2013 yılı tahmini bütçesi ve 2013 yılı gelirler tarifesinin görüşülüp, oylanmak üzere tek madde ile toplanan meclis toplantısında zaman zaman gergin dakikalar yaşandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın bütçe görüşmelerine geçilmesi için oylamaya sunduğu sırada, CHP`li meclis üyelerinden M. Ali Kılıç söz aldı. Bütçe görüşmelerine geçilmeden önce söz alan Kılıç, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sedat Ülgay`ın istifası nedeniyle diğer komisyon üyeleri arkadaşların bütçe üzerinde fazla bilgilerinin bulunmadığını bu yüzden meclise dilekçe vererek belge beklediklerini ve bu belgeleri inceleyip, bütçe üzerinde çalışacaklarını anlattı.
Kılıç`ın, bu talebine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bütçenin 20 gün içinde onaylanması gerektiğini hatırlattı.
Süre darlığı nedeniyle, fazla bir zamanlarının olmadıkları belirten Başkan Aysan, dilekçe ile talep edilen belgelerin işi yokuşa sürmekten başka bir anlama gelmediğini öne sürdü.
Aysan`ın bu açıklamasına, CHP`li üye Mehmet Ali Kılıç, bütçenin oldu bittiye getirileceği yanıtını verdi.
Kılıç`tan sonra söz alan CHP`li diğer üye Burhan Karışık`ın ise, bütçede bulunan giderlerin bir bölümünü azaltmak istediklerini dile getirmesi üzerine, Başkan Aysan, Burada, Erdek Belediyesi`nin 2013 yılı bütçesi oylanacak, sizin yeterli çoğunluğunuz bizden fazla kabul eder veya etmezsiniz, buna sizler karar vereceksiniz" şeklinde konuşup, son noktayı koydu.
Aysan`ın bu açıklaması üzerine söz alan CHP grubu, Erdek halkına hizmetlerin kendileri tarafından kesiliyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri sürüp, devamında şöyle konuştular: "Siz de biliyorsunuz ki, biz CHP grubu olarak, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen belediye meclisi toplantısında 15 milyon kredi için onay verdik, demek ki bizlerde Erdek`e hizmet edilmesinden yanayız."
Başkan Aysan, Kılıç`ın istediği belgelerini her zaman alabileceklerini belirttikten, bütçe görüşmelerinin deva-mının Belediye Meclisinin Salı günü saat 17.00 de düzenlenecek toplantıda görüşüleceğini ifade ederek toplantıyı bitirdi.
Mehmet Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli