Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek Belediye ile TMMOB Odası arasında protokol

Erdek Belediye ile TMMOB Odası arasında protokol

Erdek Belediyesi ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası arasında protokol imzalandı.

Erdek Belediyesi ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası arasında protokol imzalandı.
Protokol, mekanik tesisat projeleri, ısı yalıtım ve kayıp raporları, asansör projeleri, asansör tescil dosyalarının ayrıntılı incelenmesi için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliğini kapsıyor.
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, TMMOB Makine Mühendisleri Bursa Şubesi ve belediye imar işleri müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen görüşme sonucunda sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşmanın geliştirilmesi için ortak mesleki ve teknik işbirliği hedefleniyor.
Protokolün önemli bir amacını ise ilçe sınırları içindeki yapılaşmalar için gerekli makine mühendisliği hizmetlerinin ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilmesi yönünde belediye ve meslek odası arasında teknik işbirliğinin sağlanması ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarının karşılıklı dayanışma içinde yerine getirilmesinin kurallarının belirlenmesi oluşturuyor.
Protokol, yapılan müzakereler ve oylama sonucunda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75’inci maddesine dayanılarak, oybirliğiyle alınan karar gereğince gerçekleşti.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı