Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek bayram tatilinde doldu taştı

Erdek bayram tatilinde doldu taştı

Erdek´te Kurban Bayramı nedeniyle esnafta adeta bayram bereketi yaşandı.

Bu seneki 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Erdek merkezi ile kırsal tatil mahalleleri tatilci akınına uğrarken, turizmcilerin yanı sıra esnafı da memnun etti.
Başta Erdek ilçe merkezi olmak üzere ilçeye bağlı kırsal Ocaklar, Narlı, İlhan, Doğanlar, Turan ve Ormanlı mahallelerine dağılan tatilcilerden rezervasyon yapanlar yer sorunu yaşamazken, rezervasyon yaptırmayanlar ise yatacak yer bulmakta zorlandı. 
Yiyecek ve içecek sektöründe hizmet veren işletmelere yemek saatlerinde gelen misafirler, zaman zaman yer bulmakta zorluk yaşadı. Hava sıcaklığının +28, deniz suyu sıcaklığının +26 dereceyi bulduğu Erdek merkez ve kırsal mahallelerde bulunan koylardaki plajlarda yoğunluk oluşturan tatilciler, gündüzleri serinlemek için soluğu denizde alırken, bazı tatilciler de günübirlik tekne turlarını tercih ettiler.    
Yine Bayram boyunca devam eden ünlü sanatçılardan oluşan konserler ilgi görürken, tatilciler akşamları disco ve bar gibi eğlence mekânlarında gönüllerince eğlendiler.
Bu arada trafik sıkıntısı da kendini gösterdi. Erdek’e girişte uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlendi. Otopark yetersizliği bir kez daha belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Buna paralel şekilde, ilçeye gelen konuklara yardımcı olmak amacıyla okulların bahçeleri araçların park etmesi için ücretsiz bir şekilde vatandaşlara açıldı.
Haber: Tuncay Ertan



Aslan atılan
3.07.2023 19:21:15
Edek bitmiş 20 gün önce 60 tl pide yedim şimdi 100 tl Zabıta yok denetleme yok burası ayrı bir ülke

Anahtar Kelimeler: Erdek bayram tatilinde doldu taştı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı