Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Anadolu Lisesi başarılı

Erdek Anadolu Lisesi başarılı

2005-2006 eğitim-öğretim yılında Erdeke kazandırılan Erdek Anadolu Lisesi, ilk yılların vermiş olduğu dezavantajların aksine okul müdürlüğüne Mehmet Eroğlunun getirilmesinin ardından inanılmaz başarılara imza atıyor.

2005-2006 eğitim-öğretim yılında Erdek`e kazandırılan Erdek Anadolu Lisesi, ilk yılların vermiş olduğu dezavantajların aksine okul müdürlüğüne Mehmet Eroğlu`nun getirilmesinin ardından inanılmaz başarılara imza atıyor.
Eroğlu`nun gelişiyle yükselme dönemine giren Anadolu Lisesi, kaliteli öğretmen potansiyelinin yanına ilave edilen disiplinle, okulun başarısı yolunda birçok engeli Okul Müdürü Mehmet Eroğlu`nun gayretiyle aşmasını bildi.
Bilindiği gibi Eroğlu, bundan önce Erdek Lisesi`nin başarısı için uğraşarak, Erdek Lisesi Müdürlüğü yapmış ve daha sonra Erdek Anadolu Lisesi Müdürlüğü`ne atanmıştı. 
Yaklaşık 2 yıl önce Erdek Anadolu Lisesi Müdürlüğü`ne atanan Eroğlu, göreve geldiği günden beri disiplini elden bırakmadıklarını, bu süre içinde Erdek Anadolu Lisesi öğrencilerine, kendilerinin Anadolu Liselerinde okuduklarını ve buna göre hareket etmek zorunda olduklarını hatırlatarak, yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını söyledi. 
Erdek Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Mehmet Eroğlu`yla yükseliş dönemi yaşarken, TM (Türkçe-Matematik) bölümünde geçen yıl, Türkiye 16.sı oldu. 
2010-2011 eğitim-öğretim yılında okulun % 81 üniversitelere yerleştirme başarı oranı, yakalamış, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ise  bu yüzde % 73`e ulaştı. Erdek Anadolu Lisesi`nin okul müdürlüğüne atanmasıyla birlikte okulun yakaladığı başarı oranları hiç de hafife alınacak bir oran olmadığını belirten okul müdürü Eroğlu, bu eğitim- öğretim yılındaki hedeflerinin  geçen yıllarda yakaladıkları  başarıların üzerine koyarak ilerlemek ve Erdek Anadolu Lisesi`nin ismini tüm Türkiye`ye duyurarak, bu hedefler karşısında öğretmen kadroları ile beraber emin adımlarla beraber hedeflerine varmak olduğunu söyledi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli