Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek, Akın'ı ve Karışık’ı sevgiyle kucakladı

Erdek, Akın

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın ile Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın ile Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen mitingde vatandaşlar, Ahmet Akın'a ve Burhan Karışık'a yoğun ilgi gösterdi.

Partilileri tarafından ilçenin girişinde motosikletli gençlerin ve tırların öncülük ettiği, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla ilçeye giriş yapan Ahmet Akın’a sevgi seli oluşurken cadde üzerindeki vatandaşları selamladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda ilk olarak söz alan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık göreve geldiği tarihten itibaren yaptığı hizmetleri ve projelerini açıkladı.

Kendilerinin "İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ERDEK, İŞİMİZ GÜCÜMÜZ BELEDİYECELİK" ilkesiyle yarışa çıktıklarını söyleyen Başkan Karışık, “İnşallah 31 Mart’ta Erdek ve Balıkesir'de de bu zaferi göğüsleyeceğiz.” dedi.

Erdek Belediyesi’nde 27,5 yıl belediye meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Karışık, 2,5 yıldan beri de Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yaptığını ifade etti.

Göreve geldiğinde ilk düşüncesinin personel maaşlarını bitirmek olduğunu dile getiren Başkan Karışık “Memurların 14 maaş, belediye işçilerinin 18 maaş, şirket işçilerinin 22 maaş alacağı vardı. Kısa sürede bu maaşların tamamını ödedik. Emekli olan personelin tazminatlarını ödedik. Şu an da hiçbir personelimin belediyeden alacağı yok. Temizlik şirketine olan 26 milyon 600 bin lira borcu ödedim. En önemlisi Erdek'imizde 30 yıldır süren çatışma siyasetini bitirdik. Erdek'e huzur geldi. 30 yıldır çözülemeyen Kastri imar planlarını 18. maddesinin onaylanması bitmiştir 10 gün içerisinde tapular dağıtılacaktır. Büyükşehir Belediyesi tarafından kazılan yolların asfalt çalışmalarını ivedi bir şekilde tamamladık. Zeytinli Adayı ören yeri olarak turizme kazandıracağız. Erdek'te bulunan balıkçı barınaklarının olduğu bölgeye 3 tane kılçık iskele ve lodosu engelleyecek mendirek yapılması için projemiz hazır. Büyükşehir Belediyesi'ni de kazandığımızda Ahmet Akın Başkanım ile beraber bu projeyi de tamamlayacağız. 12 yıl önce yıkılan hamamın yerine yaptığımız proje sona ermek üzere olup 4. katın temeli atılıyor. Yaz gelmeden bu projeyi de tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ahmet Başkanım desteği ile Erdek'in en büyük sorunu olan çevre yolunu Erdek'e kazandırarak ve RO-RO gemilerini Erdek'ten kaldıracağız. Otogarı Kastri Bölgesi'ne taşıyarak mevcut otogar yerine katlı otopark ve üzerine de kapalı pazar yerini hayata geçireceğiz." dedi.

Erdek halkının destekleri ile 31 Mart’ta hem Erdek hem de Balıkesir’de bu seçimi kazanacaklarını belirten Karışık “Tüm vatandaşlarımdan desteklerini bekliyorum.” diyerek sözlerine ekledi.

Erdek mitingi öncesi kırsal mahalleleri ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, ardından Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için 5 yıl önce çıktığı yolu hatırlatarak konuşmasına başlayan Ahmet Akın “Çok önemli bir yoldu. Aşkım, sevdam, hayatım, her şeyim olan Balıkesir’e hizmet etmek için bir yola çıkmıştım. Seçimi kazanıyorduk. Bunu ben demiyorum. Bütün anketler, bütün vatandaşlar, tüm Balıkesir söylüyordu. Ne oldu? Dediler ki bana 'Millet İttifakı'nın geleceği için adaylıktan çekileceksin.' Çektiler adaylığımı. O zaman ne dedim biliyor musunuz? 'Bu memleket bizi unutmaz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' dedim. Ben görevimi yaptım. Ne oldu? İYİ Parti'den arkadaş aday oldu, AK Parti'ye geçti. Yazıktır, ayıptır, günahtır hemşerim” ifadelerini kullandı.

Kendisiyle aynı isimde ‘kopya aday’ çıkarıldığını öne süren Ahmet Akın “Asrın siyasi ahlaksızlığını yapanlar şimdi de sosyal yardım vaatlerimi kopyalamış. Olsun iyiyi kopyalamak iyidir." dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir personelin ekmeğinde işinin olmadığını, onların ekmeğinin bereketini arttırmak, maaşlarındaki adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için aday olduğunun altını çizen Ahmet Akın, “Bunlara taşeron kardeşlerimde dahildir." dedi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ile birlikle uyum içerisinde çalışarak Erdek'in tüm sorunlarını çözeceklerinin sözünü veren Ahmet Akın, “Bu memleketin gönlünde Ahmet Akın var. Neden? Çünkü ben onların evladıyım, hiç kimseyi ayırmadım. CHP’nin milletvekilliğini onurla, gururla yaptım. 6 Ok'u ruhuma, gönlüme koydum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün inancıyla, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkanların azim ve kararlılığıyla, hemşerimiz Havran’lı Seyit Onbaşı'nın gücüyle, mücadelesiyle ben bu hizmete hazırım” diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni, Erdek'te makyaj belediyecilik yapmakla itham eden Akın “Bizler Erdek'i Balıkesir'in parlayan yıldızı yapmaya hazırız. Buradan sizlere söz veriyorum Balıkesir yıldız gibi parlayacak Erdek'imiz de yıldızın en önde gidenlerinden olacak. 31 Mart’tan sonra musluklarımızdan çamur akmayacak suları musluktan içeceksiniz. Erdek'te ki yağmur suyu alt yapısını yenileyeceğiz. RO-RO Limanı şehir merkezinden kalkacak. Erdek turizmin merkezi ve öyle kalması için elimden geleni yapacağım. Şehir merkezinde tır olmayacak, şehrimizde huzur olacak. Erdek çevre yolu bu kardeşinize emanettir. Erdek'in en önemli sorunu olan çevre yolunu en kısa sürede tamamlayacağız. 20 yıldır bekleyen Kültür Merkezi bitecek. Kastri Bölgesine otopark ve pazaryeri yapacağız. Balıkçı barınağına kılçık iskele ve mendirek yapılacak. Zeytinli Ada’yı turizme kazandıracağız. Erdek'e Balıkesir Deniz Otobüsleri (BADO) kazandıracağız. Sadece yolcu taşıyan bu küçük deniz otobüsleri olacak. Erdek bizim Güney Marmara'daki hat merkezimiz olacak. Tüm seferler Erdek kalkışlı ve varışlı olacak. BADO kalbi Erdek'te atacak. Marmara'ya kolaylaşan ulaşımın köprüsü Erdek olacak.” dedi.

Balıkesir’in 5 yılını algıyla boşa geçirenler olduğunu iddia eden Akın “Bir de utanmadan projelerimi çalıyor. Hemşerim ben aylardır Balıkesir’i karış karış geziyorum ve sosyal yardımları artıracağımı, insan onurunu kırmayan şekilde vatandaşlarımıza ulaştıracağımı söylüyorum. Bu projemiz 10 NUMARA KART üzerinden ilerleyecek. Bu kartlar herkeste olacak. Sosyal yardım alanla almayanı kimse ayırt edemeyecek. Tüm destekler nakit olarak bu karta yatacak. Karttaki para sadece Balıkesir esnafında kullanılacak. Ahmet Akın’ın 10 NUMARA KART’ını bırak Balıkesir’i Türkiye tanıdı. Davet edildiğim televizyon programlarında da anlatıyorum. Ve hemşerim bu sistem Ankara’da Mansur Yavaş tarafından uygulanıyor, tıkır tıkır işliyor. Biz Balıkesir’de daha iyisini yapacağız, o bizim aramızda. Şimdi ben yardımları anlatıyorum ya, hileciler, makyajcılar bu projeyi kopyalamaya karar vermiş. Yahu hayatınız kopya, hayatınız alavere dalavere olmuş. Ben sizin huzurunuzda sormak istiyorum. 5 yıldır aklın neredeydi? Belediyenin bütçesinde bu yardımları dağıtabilecek para var. Niye 5 yıl boyunca yapmadın? Bu para babanın parası değil. Vatandaşın kendi parası. Hemşerim Balıkesir’in refahı, huzuru için bugüne kadar kılını kıpırdatmayan hilecilerin bu saatten sonra size hiçbir faydası olmaz.” dedi.

Konuşmasını yapacağı destekleri açıklayarak sürdüren Akın, şu bilgileri aktardı:
“Askere gidecek kardeşime 5 bin TL, 65 yaş üstü büyüklerimize yıllık 20 bin TL, yeni evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere 30 bin TL, ev kadınlarına, dul ve yetim kardeşlerime yılda bir kez 20 bin TL, engelli hemşerilerime yılda bir kez 5 bin TL, Gazilerimize Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin TL, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan’da 2500 TL gıda, 5000 TL yakacak yardımı, 0-4 yaş çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere aylık 1000 TL, bebeği olanlara 2000 TL bez ve mama desteği vereceğiz. 65 yaş üstü büyüklerimiz ile yanında 7 yaşına kadar çocuğu olan anneler ve ilkokul öğrencileri ulaşımı ücretsiz kullanacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız su faturasını % 50 indirimli ödeyecek. Ortaokul ve lise öğrencilerine ulaşım % 50 indirimli olacak. Vize, final ve üniversite giriş sınavlarına giden öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği vereceğiz. İlk defa iş kuracak kadın ve genç girişimcilere 120 bin TL teşvik desteği, tüm çiftçi kardeşlerime ücretsiz sulama, tüm arıcı kardeşlerime ücretsiz kovan, yetiştirici kardeşlerime damızlık kuzu desteği, 6 milyon zeytin ağacından 6 bin öğrenciye burs, Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere 15 bin TL burs veriyoruz. Hayırlı olsun.”

Başkan adaylarının konuşmaları sona erdikten sonra, CHP Erdek Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtıldı. Ardından Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcularına katıldıkları turnuvalarda göstermiş oldukları başarılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek ' Karışık’ sevgiyle kucakladı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı