Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek ADDden Büyük Taarruzu Anma

Erdek ADDden Büyük Taarruzu Anma

Atatürk Devrimlerini yıkamayacaksınız

Erdek ADD ilçe başkanlığı 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruzun 90.yıl dönümü nedeniyle bu Pazar günü saat 12.30 `da Erdek ADD ilçe binasında bir basın açıklaması yaptı.
 "Sarışın bir kurda benziyordu
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı
Yürüdü uçurumun başına kadar,
Eğildi, durdu
Bıraksalar
İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
Ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe`den Afyon Ovası`na atlayacaktı"
Nâzım Hikmet`in bu ünlü mısralarında sarışın bir kurda benzettiği Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922`de, saat 05.30`da, Kocatepe`de Büyük Taarruz`un başlama emrini verdiği an, Türk Milleti`nin, iki yüzyıldan beri süren kötü talihinin de sona erdiği andır. Kocatepe`de mutlak bir zaferin işaretini veren top ateşleri, aynı zamanda tam bağımsız, özgür, egemen ve çağdaş bir Cumhuriyetin kurulacağının da müjdesini veriyordu.
Türk Milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için değil, çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk`e tam destek verdi. Atatürk, milletten aldığı güçle Türkiye`ye çağ atlattı ve ülkemizin, dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı. Aklın ve bilimin önderliğinde Türkiye`yi, dünyanın en barışçı ve en saygın ülkelerinden biri durumuna getirdi.
Şimdi O`nun bu yüce eserini tahrip etmeye çalışanlar var. O`nun en büyük devrimlerinden biri olan Türk Milleti`ni bölüp parçalamaya çalışanlar var. Din, mezhep ve etnik köken köken farkı göz etmeden, tüm vatandaşlarımızın Türk olduğu inancını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Türk Milleti kavramını ağızlarına almaktan kaçınan siyaset adamları var. O`nun, Cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri yaptığı laikliği ortadan kaldırıp, Türkiye`yi otoriter bir din devleti yapmaya kalkışanlar ve bunlara payanda olanlar var. Silâh zoruyla Atatürk Cumhuriyeti`ni yıkıp, devlet içinde devlet kurmaya çalışan eli kanlı teröristlerle müzâkere masasına oturanlar, hatta onlarla kucaklaşanlar var. Ülkenin saygın aydınlarını, bilim adamlarını, gazetecilerini, subaylarını halkın gözünde küçük düşürmeye çalışanlar, onları hedef göstererek, cezalandırmalarına çalışanlar var. Yabancı ülkelerin dümen suyundan giderek, ülkemizi Orta Doğu`nun savaş bataklığına sürüklemek isteyenler var.
Biz, Atatürk`e ve O`nun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak onlara diyoruz ki, başaramayacaksınız!
26 Ağustos 1922`den bu yana geçen 90 yıl içinde büyük kurtarıcı Atatürk`ün eserlerini yürekten benimsemiş, vazgeçilmez bir yaşam biçimi durumuna getirmiş olan on milyonlarca yurttaşımız, size geçit vermeyecektir.
Büyük Atatürk, Atatürkçü Düşünce Derneği, senin eşsiz devrimlerinin sonsuza dek yaşaması ve Türkiye`nin, senin gösterdiğin yolda demokrasi ve barış içinde ilerlemesi için var gücüyle çalışmayı sürdürecektir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli