Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek ADD Mumcuyu andı

Erdek ADD Mumcuyu andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcunun ölümünün 20. yıldönümü için anma töreni düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`nun ölümünün 20. yıldönümü için anma töreni düzenledi.
ADD Erdek Şubesi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`yu Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Alanında andı.
Anıta çelenk koyan ADD Erdek temsilcileri ardından anıt önünde hep birlikte İstiklal Marşımızı okudu.
Daha sonra, günün anlamı hakkında konuşan ADD Erdek Şubesi yöneticilerinden Zafer Filiz, "Tarih 24 Ocak 1993… yoğun, meşakkatli, araştırma ve başarılarla dolu yaşamı, sabah saat 10 sıralarında arabasının altına konan bir bombanın patlaması sonucu hazin bir şekilde sona erdi" dedi. 
Sekiz yıl sonra yine bir 24 Ocak günü Emniyet Müdürü Gaffar Okkan`ın da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Filiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Acaba tesadüf mü yoksa bilinçli bir şekilde midir belli değil. Eğer bu ülkeyi kurmuş ve 21. yüzyıllara ulaştıracak ilkeleri belirlemiş olan Mustafa Kemal Atatürk`ün aydınlık izinden gidiyorsan, ülkenin bölünmesine karşı isen, bu topraklardaki insanların demokratik haklarını sonuna kadar savunuyor ve hakları ihlal edilen her insanın acısını yüreğinde duyuyorsan, hukukun üstünlüğü ilkesine inanıyor ve ülkede adaletin eksiksiz uygulanmasını savunuyorsan, çoğulcu katılımcı demokrasiye kavuşmuş bir Türkiye`nin özlemini çekiyorsan, paranın ve şöhretin satın alamayacağı bir değerler bütününe sahipsen, tam bağımsızlık ilkesini yüreğinin kökünde hissediyor ama aynı zamanda bunun çağdaş dünya ile uygar ilişkiler kurmasına engel olmadığını kavrayabiliyorsan, her sabah aynaya baktığında orada dürüst ve hilesiz bir yüz görüyorsan, O zaman; sen de bir Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan`sın demektir" diyerek konuşmasına son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false