Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek, 29 Ekim kutlamalarına hazırlanıyor

Erdek, 29 Ekim kutlamalarına hazırlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı açıklandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı açıklandı.
Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. yıldönümünün ilçemizde, görkemli ve anlamına uygun kutlanması için gerekli çalışmalar yapılırken, program belli oldu.
28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13:00`de başlayacak kutlama programı, 29 Ekim 2013 Salı günü saat 24:00`de son bulacak. 
28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 12:00`den itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işyerleri, limanda bulunan motor, tekne ve gemiler ile ilçemizin cadde ve sokakları milli birliğimizin sembolü olan "Bayrağımız" ile donatılacak. Bayram süresince, Atatürk Anıtı, resmi binalar, işyerleri ve müesseseler gece ışıklandırılacak.
İlçemiz okullarında, öğrenciler arasında şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.
Çelenk sunma töreni, bugün saat 12:50`de başlıyor.
Çelenk sunma töreni öncesi, Atatürk Anıtı önünde askeri, mülki erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve özel kuruluşların başkan ve temsilcileri ile ilçemizdeki ortaöğretim ve ortaokullarından 30`ar öğrenci grupları alanda yerlerini almış olacak.                    
Çelenk sunma töreninin bitiminde, 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından törene katılanlar tarafından İstiklal marşımız söylenirken, şanlı bayrağımız deniz eri, polis memuru, zabıta memuru ile üç öğrenci tarafından göndere çekilerek törenlerin ilk bölümü sona erecek.
Kutlamaların 2. bölümü 29 Ekim günü devam edecek
Törenin ikinci bölümün de, 29 Ekim Salı günü Kaymakamlık Makamında saat 09:30-09:45 arasında, ilçe Kaymakamı devlet adına, protokol sırasına göre bütün kuruluşların ve ilçe halkının tebriklerini kabul edecek.
Tebriklerin kabulünün sona ermesini takiben, protokol Cumhuriyet Meydanındaki tören alanına geçecek. 
Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı birlikte, askeri tören birliği, öğrenciler ve halkın bayramını kutladıktan sonra, Erdek Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Kafes tarafından İstiklal Marşımız okunacak ve bayrağımız Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından göndere çekilecek. 
İlçe Kaymakamımız günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra, Erdek Ticaret Meslek Lisesi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nden birer öğrenci şiir okuyacak. Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde yapılan kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verilecek. Halk Oyunları ekibi gösterisini sunup, törenler Ticaret Meslek Lisesi Boru - Trampet takımı eşliğinde resmi geçitle son bulacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli