Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek 19 Mayısı kutladı

Erdek 19 Mayısı kutladı

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 93üncü yıl dönümü etkinlikleri ilçede coşku ile kutlandı.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın 93`üncü yıl dönümü etkinlikleri ilçede coşku ile kutlandı.
Erdek`teki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk konulmasıyla ve saygı duruşu ile başladı.
Anıt önündeki tören sona erdikten sonra, kutlamalar Erdek Lisesi okul bahçesinde devam etti.
Kutlamalara, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Alb. İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Cumhuriyet Başsavcısı Raşit Emir Dellal, birim müdürleri, Erdek`teki okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemi hakkındaki konuşma, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Peyker Dilli tarafından yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilli, bugün milletimizin M. Kemal Atatürk`ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs`ın 93. yıldönümünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sevgili gençler;
Unutmayınız ki, Atatürk`ün 19 Mayıs`ta milli duygular içerisinde Samsun`da attığı ilk adım, Türk Milletinin bağımsızlığını kazanma da ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs`ın 93. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.
Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919`da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı`nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugün siz gençlerimize armağan etmiştir.
Gelecekte, ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye`yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.
Biliyorum ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatımızsınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmemiz için büyük devletimiz tüm imkanları sizlere sunmaktadır. Sizlerin de "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü rehber edineceğinizden çok çalışarak ileri de şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphem yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum."
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilli`nin konuşmasından sonra, öğrenciler tarafından çeşitli programlar sunuldu.
Erdek Kız Teknik ve Meslek Lisesi folklor ekibi, çeşitli yörelerin oyunlarını oynarken izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri şarkılar söyledi. Şarkıların bir bölümünde, ilçemiz Kaymakamı Kaygısız, Erdek için bestelenen şarkının okunması isteğinde bulundu. Erdek şarkısı okunurken, törene katılanlar şarkıya çoşkuyla eşlik etti.
İlçedeki eğitim-öğretim kurumlarında, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek tören sona erdi.
Törenlerden sonra günün kalan kısmında Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Peyker Dilli, Spor Bayramının anlamına uygun olarak Ocaklar beldesi tenis kortunda iddaalı bir tenis karşılaşması yaptı. Hayli çekişmeli geçen tenis karşılaşmasında kazanan dostluk oldu.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli