Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Ziraat Odası´nda önemli imza

Erdek Ziraat Odası´nda önemli imza

Erdek Ziraat Odası Başkanlığı, Laben Tarımsal Analiz Laboratuvarı ile anlaşma imzaladı.

Erdek Ziraat Odası Başkanlığı, Laben Tarımsal Analiz Laboratuvarı ile anlaşma imzaladı.
Oda Başkanı Haluk Özgör, bölge çiftçiliğine çağ atlatacak bir ilke imza atarak Türkiye´nin en büyük laboratuvarlarından biri olan Laben Tarımsal Analiz Laboratuvarı ile anlaşma imzaladıklarını açıkladı.
Türkiye´nin ilk özel laboratuvarı olan Laben Laboratuvarı ile yapılan anlaşmaya göre, liste fiyatından % 40 iskontolu analiz yaptırılacağı bildirilirken, gübresinden şüphesi olan çiftçi odaya giderek analizini yaptırarak sonucunu öğrenebileceği belirtildi.
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Laben Laboratuvarı´nın güvenirliğinden ve büyüklüğünden bahsederken, "Konusunda uzman 3 danışman profesörü, 3 akademisyen danışmanı ve bünyesinde çalıştırdığı ziraat mühendisleriyle çok büyük ve Türkiye´nin ilk özel laboratuvarı Laben firmasıyla anlaşma sağladık. Kapıdağ bölgesinde artık bilimsel olarak çalışmalar yapacağız. Ağaç başına düşen 10 kilo ortalama rakamını da 3´e, 4´e katlayacağız. Erdek, zeytin üretiminde Edincik Mahallesi´nden bile geride kalmıştır. Eğer çitçilerimizi bu konuda ikna etmeyi başarır ve bilimsel çalışmalara yönlendirebilirsek, arzu ettiğimiz rakamlara ulaşabiliriz. 

Anlaşma yaptığımız Laben Laboratuvarı´ndan aldığımız sonuçlara göre kendi gübremizi imal ettirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda da çiftçimize büyük iş düşmekte olup ve analizlerini bir an önce yaptırmalıdırlar. Bu anlaşmanın sağlanmasındaki en büyük destekçimiz aynı laboratuvarla çalışan kardeş odamız Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekin oldu. Kendisine ve oda çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.
Anlaşmanın ardından ilk analizleri yaptırmak üzere deneme bahçelerini gezen Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekin, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez ve personelleri aldıkları örneklerle ilk analizleri yaptırmak üzere laboratuvara gönderdi.
Konuyla ilgili bir açıklama da Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekin´den geldi.
Ekin, "Erdek´te daha önce sanırım Erdek Belediyesi tarafından analizler yaptırılmış. Ancak bu analizler yüzeysel olarak yapılmış. Yani şu an anlaşılan laboratuvarın yaptığı analizler biraz daha kapsamlı. Yani şöyle ki, belediyenin yaptırdığı analizlerde 6 adet parametreye bakılırken, Laben firmasında 14 parametreye bakılacak. Biz Osmangazi Ziraat Odası olarak aynı laboratuvarla 6 yıldır çalışıyoruz. Laben Laboratuvarı öyle büyük bir firma ki, 16 yıllık deneyimi, 32 bin müşterisi ve yaptırdığı 320 bin analiz var. Biz Osmangazi olarak yaptırdığımız analizler sonucunda üretimimizi 5 katı daha büyüterek ürün kalitemizi artırdık. Erdek ve Kapıdağı´nda da ilk yı amacımız, deneme bahçelerindeki farkında-lığı üreticiye göstererek bölgeye yararlı olabilmek." diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli