Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Ziraat Odası Başkanı Özgör:

Erdek Ziraat Odası Başkanı Özgör:

?Afet Bölgesi İlan Etmek İçin Uğraşıyoruz?

Son yılların en çok etkili olan kar yağışının ardından Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, bahçelerde zarar tespitleri yaptıklarını açıkladı.
Zeytin bahçelerini dolaştıklarını ve ilçemizin kuzeyine bakan köy kırsal mahallelerimizde büyük zararların oluştuğunu gördüklerini belirten Başkan Özgör, kar yağışından sonra oluşan zararın ?doğal afet bölgesi? ilan edilerek yardım talebinde bulunacaklarını söyledi. Özgör, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, ?Yoğun bir şekilde yağan karın ardından Ziraat Odası olarak bahçelerimizde zarar tespiti yaptık. Yaptığımız incelemelerde ilçemizin kuzey tarafında bakan köy kırsal mahallelerimizdeki zeytinliklerde çok büyük zararlar oluştuğunu gördük. Tatlısu, Şahinburgaz, Kestel, Ballıpınar, Ormanlı, Turan ve Doğanlar mahallelerimizde yaklaşık 20.000 zeytin ağacının kar yağışı nedeniyle olumsuz şekilde etkilendiğini ve zeytin ağaçlarının dallarında kırıklar olduğunu gözlemledik. Hemen konuyla ilgili olarak geniş bir rapor hazırlayarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Zarar gören bölgelerimizin doğal afet kapsamına alınması istemiyle yardım talebinde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi, bu bölgelerimiz için afet bölgesi ilan edilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi. Biz de dosyayı Balıkesir Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş´a sunduk. Müdür Erdurmuş, hazırladığımız dosyayla ilgileneceğini ve afet bölgesi ilan edilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.? dedi.

Yine hazırlayacakları ayrı bir dosyayla konuyu Ankara´ya taşımayı düşündüklerini de belirten Özgör, ?Yaptığımız bu dosyayı Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa´ya da göndereceğiz. Yine hazırlayacağımız ve kanıt olarak kullanacağımız fotoğraflı bir raporu da ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının imzalarıyla birlikte Ankara´ya taşımayı da düşünüyoruz. Biz, çiftçimizin her zaman yanındayız. Oluşan bu hasar nedeniyle bir gübre yardımı bile alabilirsek çiftçimiz için kârdır.? diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcıyı da Ziyaret Edeceğiz
Erdek, Marmara ve Ekinlik adaları dahil toplam 8400 üyeye sahip olduklarını belirten Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, hafta içinde, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı da makamında ziyaret edecekleri bilgisini verirken, şöyle konuştu:
?Erdek Ziraat Odası olarak Marmara ve Ekinlik adaları dahil 8400 üyeye sahibiz. Ancak bu üye sayımıza göre Çevre Kayıt Sistemi´ne (ÇKS) kayıtlı çiftçi sayımız yetersiz. Balıkesir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu olarak her ay bir ilçemizde toplantılar düzenliyoruz. Koordinasyon Kurulu Başkanımız, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez´le birlikte bu hafta içinde, Balıkesir Valimiz sayın Ersin Yazıcı´yı da makamında ziyaret edeceğiz.?
Şeker Fabrikası Bölge İçin Çok Önemli
Susurluk´ta bulunan ve uzun yıllardır faaliyet göstermeyen şeker fabrikasının tekrar faaliyete geçmesi isteklerini de değerlendiren Başkan Özgör, ?Balıkesir´imizde bulunan şeker fabrikamızın faaliyete geçmesi, bölgemiz için çok büyük önem arz ediyor. Fabrikanın faaliyete geçmesi durumunda, birlikte satılması ve kullanılması kısıtlı olan glikoz ortadan kalkarken, hayvancılık için çok önemli olan ucuz yem küspe piyasaya tekrardan girer. Yine nakliyelerle de bölgeye sıcak para akışı sağlanmış olur.? değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Taygun Ertan

/resimler/2017-1/30/1556154167611.jpg



Nesrin Cimen
30.01.2017 18:55:36
Aman Sayin Baskan, konuyla ilgili calismalarinizi kutluyorum. 20 000 Agac hasar görmüs ne demek, öyle büyük bir mevla yi sadece gübre yardimi alarak sakin ha ucuza kapatmayin. Bir Zeytin agacinin meyve vermesi icin seneler geciyor, Hasar büyük bu bir dogal afet tir hasari siz, ben yapmadik ki, bu bölgede böyle siddetli bir kar yagisinda yine ayni zarari görecektir. Bu agaclarin Yüzde 30 u 50 si zarar görmüsse 10 Yil belki 20 Yil yüzde 30 veya 50 daha az kazanc demek. Büyük devletimizin bunu afet olarak görmemesi büyük yanlistir. Bu bir dogal afettir mahdur olan coktur. Öyle bir kerelik gübre ile olcak is degil bu.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false