Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Zeytin Kooperatifi´nin mali genel kurulu pazartesiye

Erdek Zeytin Kooperatifi´nin mali genel kurulu pazartesiye

Başkan Sarı, ortaklardan ?güven oyu? isteyecek

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin mali olağan genel kurulu pazartesi günü yapılacak. Genel kurulda 2970 ortağın oy kullanma hakkı bulunuyor.
Kooperatifin başkanlık ve yönetim kurulu seçim döneminde, İznik ve Gemlik kooperatifleri yönetimleri tarafından, kendisi hakkında, Marmarabirlik´in mali tablolarını açıklayarak, sırlarını ortaya koyduğu iddiasıyla dava açıldığını vurgulayan Erdek Belediyesi ve 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
?Her zaman için şeffaflıktan yana oldum. O dönemde de hiçbir zaman, Marmarabirlik´in mali sırlarını açıklamadım. Kaldı ki, yaptığım, yüz kızartıcı bir suç da değildi. Mali genel kurulumuz konusunda Bakanlığımıza bilgi verirken, 1163 sayılı yasa uyarınca genel kurulda ?güven oyu´ istememi önerdiler. Benim de yapacağım budur.?
Sarı, Erdek Kooperatifi´nin, 2014-2015 alım döneminde elde ettiği 2 milyon 637 bin lira kâr ile birliğe bağlı sekiz kooperatif arasında en çok kâr elde eden kooperatif olduğunu, 2016-2017 alım döneminde ise ortakların beyannamelerinin ancak % 52´sini kapsayan 5 milyon 400 bin kilo alım yaptığını, kuraklık ve zeytin sineğinin, bu yılki verimi yarı yarıya düşürdüğünü belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı