Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek, Yunanistan´dan gelen konukları ağırladı

Erdek, Yunanistan´dan gelen konukları ağırladı

Yunanistan´ın Nea Artake Kentinden gelen ilçemize gelen Yunan kafilesinin ilk durağı Erdek Belediyesi oldu.

Yunanistan´ın Nea Artake Kentinden gelen ilçemize gelen Yunan kafilesinin ilk durağı Erdek Belediyesi oldu.

Yunanistan´ın Nea Artaki şehrinden, Kirazlı Manastırında yapılan ayin için ilçemize gelen Yunanlı kafile ilk olarak Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı makamında ziyaret etti.

Erdek Belediyesini ziyaret eden Yunanlıları, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı makamında konuk ederken, ziyarette CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Belediyesinin CHP´li meclis üyeleri, belediye personeli ile bir kısım vatandaşlar karşıladı.

Nea Artaki Belediyesi Başkan Yardımcısı Nikolaos Geargalos ile beraberindeki Yunanlıları makamında ağırlayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, tercüman aracılığı ile yaptığı konuşmada, her iki ülke arasında yaşanan mübadele esnasında çok büyük acılar yaşandığını paylaştı.

Başkan Sarı konuşmasının devamında şöyle konuştu: ?Ben ilk olarak 1999 yılında belediye başkanı seçildim. İlk başkan seçildiğim yıl ülkemizde çok acı bir olay yaşanmış ve büyük kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos depremi gerçekleşmişti. O günlerde beni ilk arayan kişi de Nea Artaki Belediye Başkanı olmuş ve yardıma ihtiyaç duyup duymadığımızı sormuştu. Bu olay beni çok etkilemişti.?
Kendisinin de daha önce Yunanistan´a iki kez gittiğini konuklarına anlatan Başkan Sarı, ?Ben daha önce 1998 ve 2009 yıllarında Yunanistan´ı ziyaret etmiştim. Şunu çok net söyleyebilirim ki bizden çok daha misafirperverler. Bizler her iki toplum olarak da çok büyük acılar yaşamış toplumlarız. Dedelerimiz mübadele esnasında çok büyük acılar çektiler. Yurtlarından evlerinden oldular. Bizim dedelerimiz buraya sizin dedeleriniz ise oraya göç etmek zorunda kaldılar. Bende Erdek Belediye Başkanı olarak bugün burada sizleri ağırlamaktan gurur duyuyorum.? diye konuştu.

/resimler/2015-8/24/1128352621576.jpg

Yunanlı kafile adına konuşan Nea Artaki Belediye Başkan Yardımcısı Nicolaos Geargolos ise dedelerinin yaşadığı yerleri ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek ?Umarım bu yaptığınız konukseverlik bizi birbirimize daha çok bağlayacaktır. Bizleri burada en güzel şekilde ağırladığınız için size teşekkür ediyorum. Nea Artaki kenti 15.000 nüfuslu bir kasaba, biliyorum ki dostluğumuz da belediyelerimiz gibi giderek büyüyerek devam edecektir.? dedi.

Gerçekleşen karşılıklı hediyeleşme programının ardından, Yunan kafilesi ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesinin geçtiğimiz günlerde hizmete açtığı et lokantasını ardından ilçeyi gezdiler.

Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli