Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek Toplum Sağlığı Merkezi´nden ?PESTİSİT? uyarısı

Erdek Toplum Sağlığı Merkezi´nden ?PESTİSİT? uyarısı

Erdek Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, yayınladığı bilgilendirme yazısı ile halkı ?PESTİSİT? kullanımında dikkat edilecek hususları açıkladı.


Dr. Ekiz, bilgilendirme yazısında şu ifadelere yer verdi: ?Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. 

Pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir. Zararlı organizmalar, insanların besin kaynaklarına, mal varlıklarına zarar veren, hastalık yayan böcekler, bitki patojenleri, yabani otlar, yumuşakçalar, kuşlar, memeliler, balıklar, solucanlar ve mikroplar olabilir. Her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir. Besin maddelerinin üretimi, tüketimi, depolanmaları esnasında besinlere zarar veren mikroorganizma ve zararlıları uzaklaştırmak veya yok etmek, bunlara ilave olarak bitkilerin büyümesini düzenlemek amacıyla da kullanılabilen, besinlere veya doğrudan insan ve hayvanlara hastalık etmeni taşıyan halk sağlığı zararlılarını kontrol etmek amacıyla kullanılan, kimyasal yada biyolojik ürünlerin tümüne pestisit adı verilmektedir.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli