Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek susuzluktan kırılıyor

Erdek susuzluktan kırılıyor

Erdek´teki susuzluğa Sarı´dan ironik eleştiriler

Erdek, içinde bulunduğumuz turizm sezonunda susuzluktan kırılıyor. İlçede yaşayanlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sudan sorumlu birimi olan BASKİ´ye adeta ateş püskürüyor. BASKİ ise yaşanan susuzluğu arızalara bağlıyor.
SARI´DAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, yaşanan bu büyük sorunu, sosyal medya hesabından, ironik bir biçimde, ?Hac vazifesini yapamayanlar üzülmesin. Bu yıl, BASKİ sayesinde, kutsal topraklardaki susuzluğu zaten yaşıyoruz? diye eleştirdi.
Bu eleştiriye, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´dan yanıt ise gecikmedi. Kayan, şunları belirtti:
?Belediye Başkanı Sarı, her zamanki soğuk esprileriyle kavurucu sıcaklarla uğraştığımız bugünlerde bizleri serinletmeye çalışıyor herhalde. Kutsal topraklarda su sorunu olmadığını bile bilmiyor. Papazlar ve ayinlerine ayırdığı zaman kadar Hac vazifesinin anlamını öğrenmesini ve Müslümanlara da zaman ayırmasını tavsiye ederim. Arızalar olur, giderilir, yenilenir. Ancak sen, Erdek Belediyesi bu durumdan nasıl kurtulur, bunu düşünsen iyi olur.
Aynı bağlamda ben de hemşehrilerimizin, açlık, garibanlık için Afrika´ya gitmelerine gerek olmadığını, Erdek esnafı ve yaklaşık bir yıldır maaş alamayan Erdek Belediyesi personelinin durumunun yeterli olacağını düşünüyorum.?
SARI´DAN YENİ AÇIKLAMA
Bu gelişmelerin ardından Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı. Sarı´nın paylaşımı şöyle:
?BASKİ´den açıklama geldi: Su yok ise rakı ile yıkanın, hem de dezenfekte olursunuz!?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Erdek susuzluktan kırılıyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli