Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Şoförler Odası´nda Tekin dönemi

Erdek Şoförler Odası´nda Tekin dönemi

Genel kurulda yönetim için tek liste vardı

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına Aydın Tekin seçildi.

Öğretmenevi salonunda, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Fehmi Erdem´in divan başkanlığında yapılan genel kurulu Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı ile Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP)Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan da izledi.

1956 yılında kurulup hâlen 330 üyesi bulunan Odanın genel kurulunda çalışma, hesap ve denetim raporları oybirliğiyle kabul edildi.

2002 yılından beri Oda başkanlığını yürüten Fatih Payal, genel kurulda yaptığı konuşmada, aday olmayacağını açıklarken, "15 yıldan beri namusumla, Odanın parasını heba etmeden görev yürüttüm. Yaptığım, yapamadığım işler oldu. Ancak bu olumsuzluklarda Balıkesir´in bütünşehir olmasıyla birlikte ulaşım hizmetlerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi´ne(UKOME) geçmesi etkili oldu. Eski yıllarda sorunlarımızı Erdek Belediyesi´ne bildirirdik ve hemen çözümlenirdi. 15 yıllık görev sürem için ben hakkımı helal ediyorum, siz de edin. Yeni seçilecek yönertim kuruluna başarılar diliyorum" dedi.

BAŞKAN SARI KÜRSÜDE

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da konuşmasına, her mesleğin zorluğu bulunmasına karşın şoförlüğün daha zorluklarla dolu olduğunu vurgulayarak başladı. Direksiyon başında karda-kışta, yaz sıcağında ekmek peşinde koşmanın zorluğuna işaret eden Sarı, şunları söyledi:

"Büyük emek vererek ekmeğinizi çıkarıyorsunuz. Kazandığınız her kuruş, ananızın ak sütü gibi helaldir. Ülkemizdeki vergi sistemi uzun süredir bozuk. Tabii bu durumu yalnız bugünkü iktidara bağlayamayız. Vergi sistemimiz ne yazık ki, çok kazanandan değil, az kazanandan vergi alıyor. Akaryakıt almak için istasyona giden herkes vergi ödüyor. En pahalı mazot ülkemizde kullanılıyor. Yollarımızın çoğu paralı. Bu ortam ve koşullarda sivil toplum kuruluşlarına daha çok iş düşüyor. Seslerini daha güçlü duyurmaları gerekiyor. Bütünşehir ve Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından yerinden yönetim ortadan kalktı. Tüm gelirler ve sorumluluklar il merkezlerine gitti. İlçe belediyeleri ´çöpçü´ konumuna dönüştürüldü. Bu hata mutlaka düzeltilmeli."

2002 yılından bu yana Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını yürüten Fatih Payal´ın bu genel kurulda aday olmayarak olgunluk göstermesini takdirle karşıladığını vurgulayan Sarı, "Sivil toplum kuruluşlarında çalışmak kolay değildir. Çoluk-çocuğunuza, ailenize ayıracağınız zamandan fedakarlık edersiniz. Büyük emek harcamanız gerekir. Bu görevlerden zamanında çekilmeyi de bilmek gerekir. Bu nedenle Fatih Payal´ı kutlarken, göreve yeni seçilecek Aydın Tekin yönetimine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

Eski dönemlerde Oda başkanlığını 20 yıl sürdüren Hacı Muharrem Özbinici´nin konuşmasının ardından, Odanın yeni başkanı Aydın Tekin, eski başkan Fatih Payal´a plâket verdi.

SEÇİMLER

Yönetim kurulu için seçime, Aydın Tekin´in başkanlığındaki tek liste katıldı. Oylama sonunda başkanlığa, Erdek Minibüs-Midibüsçüler Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Aydın Tekin seçilirken, yönetim kurulunda Erdoğan Abaş, Yalçın Aycan, Hasan Şener, Mustafa Yantakke, Recep Yiğit Dağtekin ve Hasan Sarbay´a görev verildi.

Denetim kurulu üyeliklerine ise Hasan Gönal, Oğuz Dolan ve Sertan Taşdelen seçildiler.

 Haber : Önder BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli