Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek sahillerinde bayram yoğunluğu

Erdek sahillerinde bayram yoğunluğu

Güney Marmara Bölgesi´nin önemli tatil yöresi Erdek ve bağlı turistik mahallelerinde bayramda vatandaşlar sahilleri doldurdu

Güney Marmara Bölgesi´nin önemli tatil yöresi Erdek ve bağlı turistik mahallelerinde bayramda vatandaşlar sahilleri doldurdu
Ramazan Bayramı tatilinde, Erdek merkez ve ilçeye bağlı turistik mahallelerinin sahillerinde yoğunluk oluştu

Erdek İlçesinin de yer aldığı Kapıdağ Yarımadası, temiz koyları, kumsalları ve doğasıyla tatilde turistlerden yoğun ilgi gördü. İlçede otel ve pansiyonlarda doluluk oranı % 100´e ulaştı.
Sıcak havanın da etkisiyle tatilciler, Arife gününden itibaren Erdek İlçesindeki Çuğra-Kanava ve Kastri Bölgesi plajları, Ocaklar Mahallesi, Narlı Mahallesi, İlhan Mahallesi (Büyükova-Küçükova plajları), Doğanlar Mahallesi, Turan Mahallesi, Ormanlı Mahallesi plajları ile Tatlısu, Aşağıyapıcı ve Karşıyaka Mahallelerindeki plajları doldurdu.
Erdek´te ikinci konutu bulunanların yanı sıra Bursa, İstanbul ile diğer kentlerden gelen misafirleri ağırladıklarını belirten turizmciler, vatandaşların bayram tatilinde Kapıdağ Yarımadası´nın güzelliklerini keşfetme imkanı bulduklarını dile getirdi.
Ramazan Bayramı boyunca ilçenin en kalabalık dönemlerinden birini yaşadığını ifade eden turizmciler "Vatandaşlar denize girip eğlenceli dakikalar geçirdi. Bu ilgiden tüm ilçe halkı olarak mutluyuz." diye konuştu.
Tatilciler ise bayram tatilinde havanın çok sıcak olduğunu, denize girerek serinlediklerini söylerken, denizin temiz olması nedeniyle Kapıdağ Yarımadası´nı çok sevdiklerini, her yıl tatile buraya geleceklerini açıkladı.
Ocaklar Mahallesi
Ocaklar Mahallesi´nde otel ve pansiyonlarda, bayram tatili nedeniyle doluluk oranı yüzde 100´leri aştı. Çok sayıda tatilci konaklayacak yer bulmakta zorlandı.
Yerli turistin ağırlıkta olduğu mahallede, yüksek hava sıcaklığı nedeniyle plajlar ve havuzlar doldu. Tatilciler, sahilde eğlenceli vakit geçirdi.
Kapıdağ Yarımadasını tercih eden tatilcilerin ortak görüşü, ?Biz buraya değişik il ve ilçelerden geldik, gerçekten çok güzel bir yer, deniz kum ve güneş harika" şeklinde oldu.
Geceleri ise Erdek Kaya The Rock Disco´da özellikle gençlere güzel bir eğlence imkanları sunuldu.
Bayramın son günü başlayan dönüş ile birlikte tatilciler yollarda uzun konvoy oluşturdukları gözlendi.

Haber : Mehmet Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli