Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Piri Reis Camisinde Regaip Kandili programı

Erdek Piri Reis Camisinde Regaip Kandili programı

Erdek Merkez Piri Reis Camisinde mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle özel bir program düzenlendi.

Erdek Merkez Piri Reis Camisinde mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle özel bir program düzenlendi.
Erdek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Mü´minler yoğun ilgi gösterdi.
Kandil programında sohbet ve dua Erdek Müftülüğü Vaizi Hilmi Çetin tarafından gerçekleştirildi.
Konuşmasına, Erdek halkının Regaip Kandili´ni kutlayarak başlayan Vaiz Çetin, ?Bu gece bol bol dua edelim, dolu dolu geçirelim. Cenabı Allah kandilin hakkını verenlerden eylesin hepimizi? dedi

?Kandiller, manevi feyizleriyle gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır? diyerek konuşmasını sürdüren Vaiz Çetin, devamında şunları kaydetti: ?Kandillerin sevgi ve gönül huzuru ortamlarının kurulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu manevi iklimi fırsat bilerek, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının tahsis edilmesine, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımız yeşertilerek daha da güçlendirilmesine gayret göstermeliyiz. Bütün İslam Alemi´nin mübarek Regaip Kandili´ni kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah´tan niyaz ederim.?
Kuranı Kerim okundu, dualar edildi
Regaip Kandili nedeniyle düzenlenen özel programda ilk olarak Kuranı Kerim tilaveti okunurken, ardından ilahiler seslendirildi, Mevlid-i Şerif okundu, zikir edildi, dualar yapıldı, tesbih namazı kılındı.
Program, Mü´minlerin Sakal-ı Şerif ziyareti ile sona erdi.
Erdek Merkez Piri Reis Camisinde düzenlenen program; Erdek İlçe Müftülüğü görevlilerinden Vaiz Hilmi Çetin, İmam Hatip Mehmet Aydın, Müezzin Sezgin Bakış tarafından yerine getirildi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli