Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek, on binlerce tatilcinin akınına uğradı

Erdek, on binlerce tatilcinin akınına uğradı

Erdek ilçesi uzun bayram tatilinde on binlerce tatilcinin akınına uğradı.

Erdek ilçesi uzun bayram tatilinde on binlerce tatilcinin akınına uğradı.
Erdek´te toplam 10 kilometrelik sahilleriyle ünlü Kastri, Kanava ve Çuğra plajları en kalabalık Ramazan Bayramı´nı bu yıl yaşadı.
Öncelikle Erdek, binlerce tatilcinin akınına uğrarken, Kapıdağ Yarımadasında tatil bölgesi olarak bilinen Ocaklar, Narlı İlhan, Doğanlar, Çayağzı, Karşıyaka, Tatlısu, Aşağıyapıcı ile Düzler bölgesi plajlarını dolduran tatilciler deniz, güneş ve kum keyfinin tadını çıkardı.
Erdek ve bağlı mahallelerde faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonlarda büyük doluluk yaşanırken, esnaf da kalabalıktan memnun olduğunu aktardı.
Kapıdağ Yarımadasını tercih eden tatilcilerin ortak görüşü, ?Biz buraya değişik il ve ilçelerden geldik, gerçekten çok güzel bir yer, deniz kum ve güneş on numara" şeklinde oldu.
Sahildeki otel ve motellerde yüzde 100 oranında doluluk yaşandığı için, tatile gelen vatandaşlar pansiyonlarda konak-ladı. Talepteki artışa bağlı olarak pansiyon ev fiyatları geceliği 225 liraya kadar yükseldi. 

Kış mevsiminde 25 bin nüfusa sahip Erdek´in bayram nedeniyle nüfusunun 150 bini aştığı öne sürülürken, cadde ve sokaklarda trafik sık sık kilitlendi.
Geceleri ise Erdek Kaya The Rock Disco´da özellikle gençlere güzel bir eğlence imkanı sunuldu.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, geçen yıl da benzeri kalabalığın olduğunu, ancak bu yıl tatilin 9 güne çıkarılmasına bağlı olarak ilginin arttığını söyledi.
Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan Erdek ve çevre mahallelerdeki doluluk oranının devam etmesini dileyen Canbaz, rezervasyonlara bakıldığında Temmuz ve Ağustos sonuna kadar aynı yoğunluğun devam edeceğini kaydetti.
Bölgede gece gündüz görev yaparak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayan polis ve jandarma ekipleri ise herhangi bir asayiş olayı yaşanmadığını bildirdi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli