Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Narlı mahallesi, imar plânı bekliyor

Erdek Narlı mahallesi, imar plânı bekliyor

Muhtar Burhan Çandır: ?Yazın suyumuz da yetmiyor?

Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi, turizmde yoğun günler yaşıyor. Muhtar Burhan Çandır, kışın 400 hane, 900 nüfusa sahip bulunan Narlı´nın geride bıraktığımız bayramda nüfusunun 6-7 binleri bulduğunu belirtirken, hâlen mahallelerinde 1700 hanenin yer aldığını açıkladı. Geçen yılki bayramda daha kalabalık bir topluluğu ağırladıklarını vurgulayan Çandır, mahallelerinin imar sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Mahallemizin en önemli sorunu imar planının olmamasıdır. Binalarımız eskidi. Yerlerine yenilerinin yapılmasına izin verilmiyor. Oysa Narlı´nın yeniden yapılaşması artık kaçınılmaz bir zorunluluk durumuna geldi. Sokaklarımız çok dar. İki araç bile yan yana geçemiyor. Narlı´nın en önemli gelir kaynağı, turizm. Artık yeterince verim alınamayan zeytincilik, ikinci plana düştü. Mahallemizde turistik otel ve motel yok. Sadece Türkiye Emekliler Derneği´ne ait 4 katlı bir turistik tesis var. Turizmde ağırlık daha çok apart tesislerde. Sezonumuz, kendi evleri olan yazlıkçılarla birlikte 3-4 ayı buluyor.

Gençlerimiz, avlanma dönemlerinde balıkçılık da yaparak, ailelerinin bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyorlar.?
SU YETERSİZ
Yaz aylarında sularının yetersiz kaldığına işaret eden Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, şunları söyledi:
?Dağdan kaynak suyumuz geliyor. Ayrıca artezyen kuyularımız var. Ancak vatandaşlarımız ne yazık ki suyu bilinçsizce kullanıyorlar. Artezyen kuyuları varken, mahallenin suyuyla bahçelerini suluyorlar. Böyle olunca da suyumuz, özellikle yaz aylarında yetersiz kalıyor. Herkes kendini düşünüyor. Tabii, su sayaçlarının olmaması da bu olumsuzlukta etken oluyor.?
MUHTARLIĞIN BÜTÇESİ YOK
Muhtarlığın bütçesinin ?sıfır? olduğunun altını çizen Çandır, şöyle konuştu:
?100 yılın en kötü muhtarlık dönemini biz yaşıyoruz. 940 liralık muhtarlık maaşımı, köy hizmetleri için harcamak zorunda kalıyorum. Çünkü vatandaşlar, muhtarlığınızın bütçesinin olup olmadığına bakmıyorlar. Mahallenin her sorununun çözümünü bizden bekliyorlar. Biz de tüm olanaksızlıklarımıza karşın hizmet adına elimizden geleni yapıyoruz.?
?PASHA? HÂLEN ÇIKARI-LAMADI
Bu arada, Narlı iskelesi önünde, 14 Eylül 2013´te batan kuru yük gemisi ?Pasha?, hâlen çıkarılamadı. Neredeyse iki yıla yaklaşan bir süre içinde geminin çıkarılamayışını şaşırtıcı bulduklarını belirten Çandır, şunları söyledi:
?Geminin, geçtiğimiz bayram ayında çıkarılacağı söylenmişti. Ancak hâlen çıkmadı. Sahilimizin bağlı bulunduğu Marmara ilçesinin Liman Başkanı Ayhan Özdemir, geçtiğimiz günlerde mahallemize geldi ve bayramda, geminin iskelemiz önünden çıkarılmış olacağını söyledi. Şimdi, büyük komprasörlerle gemiye hava basıyorlar. Dozer de geldi. Kocaeli KODEM firması, gemiyi çıkarma ihalesini üstlendi. Gemiye, çekme donanımı da bağlandı. İki gün içinde çıkarılacağı belirtildi. Dilerim, gerçekleşir. Çünkü bu iskele, adaların merkezi konumunda bulunuyor. Adalardan, Erdek ve Bandırma hastanelerine gönderilecek hastalar önce bizim iskelemize geliyor. Ancak iki yıldır, iskelemizin önünde batık gemi buna engel oluyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli