Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek MYO´ya bina aranıyor

Erdek MYO´ya bina aranıyor

Okulun mezuniyet töreni 11 Haziran´da

Erdek Meslek Yüksek Okulu´nun(MYO) mezuniyet töreni 11 Haziran günü, saat 17.00´de yapılacak.
1.12.2015 tarihinden beri okul müdürlüğünü yürüten Yrd. Doç. Dr. Yakup Ülker, hâlen okullarında 323 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü, alt sınıflardan dersleri bulunanlar da dahil olmak üzere 430 dolayında öğrencileri olduğunu belirtti. 1969 yılında, Kırşehir´in Çiçekdağı ilçesinde doğan, aynı zamanda Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´nde, ?Dış Ticaret Bölüm Başkanlığı? görevini de yürüten Yrd. Doç. Dr. Ülker, okul binalarının fiziksel yetersizliğinin en önemli sorunlarını oluşturduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Okulumuz binasının yetersizliği nedeniyle yeni bölümler açamıyoruz. 39 kişilik sınıflarımıza bir öğrenci bile fazla alamıyoruz. Bu nedenle hâlen ?Turizm ve Otelcilik? ve ?Yerel Yönetimler? bölümlerinde eğitim-öğretim veriyoruz. Bu bina, okulumuza, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü tarafından, 2007 yılında, 10 yıllığına tahsis edilmişti.

Bu sürenin  önümüzdeki yıl, yine 10 yıllığına uzatılması gerekiyor. Ancak okulumuz, Erdek-Bandırma yolunun yanında bulunuyor. Hem Bandırma, hem de Erdek´e uzak. Öğrencilerimizin bir bölümü Erdek´te, bir bölümü Bandırma´da, küçük bir bölümü ise okulumuzun yanındaki otelde kalıyor. Bu öğrencilerimiz, her iki ilçeye de dolmuşlarla gidip gelmek zorunda bulunuyor. Ancak, okulumuzun Erdek merkezinde bulunmasında yarar var. Erdek Kaymakamımız da, bu konuda çalışma yaparak, ilçe merkezinde bina arıyor. Ancak henüz uygun bir bina bulamadık. Erdek Belediye Başkanımız da konuyla ilgileniyor ama onların ellerinde de böyle bir bina yok. Okulumuzun, Erdek merkezinde bulunması durumunda ilçe ekonomisine büyük yararı olacağı tartışılmaz bir gerçektir.?        

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek bina aranıyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli