Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Müftüsü Eser´den Miraç Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Eser´den Miraç Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Adem Eser, Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında ?Efendimiz (sas), bu geceyi ?Ben Miraç´tan daha güzel bir şey görmüş değilim´ diye tarif ediyor? bilgisi verdi.

Erdek Müftüsü Adem Eser, Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında ?Efendimiz (sas), bu geceyi ?Ben Miraç´tan daha güzel bir şey görmüş değilim´ diye tarif ediyor? bilgisi verdi.
Bu sene 3 Mayıs Salı´yı 4 Mayıs Çarşamba´ya bağlayan gece yani bugünün akşamının mübarek Miraç Gecesi olduğunu hatırlatan Müftü Eser, mesajında şunları kaydetti:
?Kur´an-ı Kerim´de İsra Suresi´nin ilk ayetinde şöyle anlatılıyor: ?Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm´dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ´ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.? İsra Suresi; insanı ve toplumu ayakta tutan maneviyatı ve temel nitelikleri anlatır. Bizzat Peygamber Efendimiz (sas)´in ötelerden, manevi hediyeler getirdiği gecedir Miraç Gecesi. Efendimiz (sas), bu geceyi ?Ben Miraç´tan daha güzel bir şey görmüş değilim.? diye tarif ediyor. Miraç Gecesi: Allah´a ortak koşmama ve kulluk, anne babaya karşı güzel davranış, toplumun birbirine karşı vazifelerini ifade eden, kul hakkı, komşuluk hukuku, insanı birbirinden uzaklaştıran kibir, gurur ve emanete saygı gibi ilkeler üzerinde düşünme olarak algılanmalıdır. Bu geceyi nasıl değerlendiririz dersek: Kur´ân-ı Kerim okunmalı. Özellikle İsra Sûresi, Necm Sûresi ilk ayetleri ve Bakara Sûresi´nin son iki ayeti tefsiri (açıklamalarıyla) birlikte okunabilir. 

Bilinmelidir ki mealini ve tefsirini okuduğumuzda yüce Allah´ın bizlere mesajını daha iyi algılarız. Ayrıca Peygamber Efendimiz´e (sas) salât ü selâmlar getirilmeli. Kaza, nafile namazlar kılınmalı. Tefekkürde bulunulmalı ve ?Ben kimim? Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Allah´ın benden istekleri nelerdir? Yüce Allah´a en iyi şekilde bir kul nasıl olabilirim?? diye düşünerek bu geceyi değerlendirmek gerekir. Bu vesile ile Mübarek Mirac Kandilinizi en ulvi duygularla tebrik eder, bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz konusunda Yüce Allah´tan niyaz ederim. Ayrıca, Miraç Kandilinin ülkemize, milletimize, tüm İslam Alemine ve güzel ilçemize hayırlar getirmesini diliyor ve saygılar sunu-yorum.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false