Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Müftüsü Eser´den anlamlı kutlama mesajı

Erdek Müftüsü Eser´den anlamlı kutlama mesajı

Erdek Müftüsü Adem Eser, 18 Eylül Erdek´in Kurtuluşu ile 19 Eylül Gaziler Günü´nü yayımladığı mesajla kutladı

Erdek Müftüsü Adem Eser, 18 Eylül Erdek´in Kurtuluşu ile 19 Eylül Gaziler Günü´nü yayımladığı mesajla kutladı
Müftü Eser mesajında, ?Türk milletinin belleğinde yer etmiş olan anlamıyla; kısaca vatan uğruna ölene şehit, bu yolda yaralanana gazi denir.? ifadelerine yer verdi.
Eser, mesajını şöyle sürdürdü: ?Birileri tarafından zaman zaman değişik şekillerde anlamlandırılsa da belleklerde bıraktığı iz budur. Bu memleket ortak paydalar ile farklı gruplarla kimliğe bakılmadan omuz omuza mücadele verilerek kurtuldu. İnsan vatanını sever çünkü, Allah´ın insanlara bahşettiği hayat, vatan havasını teneffüsle başlar. Vatanı olmayan, kendisine Allah´ın ihsan ettiği hayattan yeteri kadar zevk alamaz. Hayatın gerçek anlamıyla lezzetine varabilmenin ilk şartı, vatana sahip olmaktır.
Ecdadımızda bunu düstur edinmiş ve bu uğurda hiç çekinmeden canını seve seve feda etmiştir. Her şehit mezarı farklı kimliklerde olmasına rağmen din, dil, toprak namus anlayışları bu insanların bir araya gelmesini sağladı. Bu kavramlar somutlaşarak kadın-erkek demeden herkesin birleşmesini bütünleşmesini gerçekleştirdi. Bu milletin aynı kararlılıkla düşmanlarına fırsat vermeden tarihte verdiği şanlı destanı yeniden ve sürekli devam ettirebilmesi için din, dil, vatan ve namus kavramları etrafında birleşmesi ve bütünleşmesi gerekir. İşte o zaman güçlü millet, güçlü devlet, güçlü ülke ve kalkınma idealinde bir ülkenin varlığı mümkün olacaktır. Milli şair merhum Mehmet Akif Ersoy´un ifadesi ile ?Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.? demiş ve savaşın ne kadar tehlikeli ve vatan savunmasının ne kadar önemli olduğunu bize ifade etmiştir. Bu düşüncelerle ilçemizin kurtuluş yıldönümü ve gaziler gününü kutlar saygılar sunarım.? Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı