Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Müftü Vekili Çetin´den Kurban Bayramı mesajı

Erdek Müftü Vekili Çetin´den Kurban Bayramı mesajı

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser´in izinli olması nedeniyle Kurban Bayramı kutlama mesajı Erdek Müftü Vekili Vaiz Hilmi Çetin tarafından yayımlandı.

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser´in izinli olması nedeniyle Kurban Bayramı kutlama mesajı Erdek Müftü Vekili Vaiz Hilmi Çetin tarafından yayımlandı.
Mesajına ?Bizleri mübarek bir kurban Bayram´ına daha kavuşturan, bizlere sayamayacağımız kadar nimetler lütfeden rabbimize hamdolsun? diyerek başlayan Çetin, devamında şunları kaydetti: ?Peygamberimiz Mekke´den Medine´ye hicret ettiğinde orada yabancı kültür kaynaklı iki bayram kutlanıyordu. Cahiliye den kalma yanlışları ıslah eden, Müslümanları tam bir İslam kimliğine büründürmek için Yüce Allah müminlere iki bayram hediye etti.

Kurban Bayram´ı da bu mübarek iki Bayram´dan biridir. Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10, 11, 12 ve 13. Günleri Kurban Bayram´ı günleridir. Kurban kesme İbadeti, Allah´ın rızasına, rahmetine yakınlaşmak için yapılan ibadettir. Kurban teslimiyettir, kurban emre itaattir. Kurban, Allah yolunda herşeyimizi feda edebileceğimizin göstergesidir. Kurban feragat etmek fedakarlık etmek demektir. Kurban aynı zamanda müminlerle ve diğer insanlarla yakınlaşmak demektir. Mümin, seferi olmayan, akıl baliğ olmuş, dinen zengin sayılan kimselerin kurban kesmeleri vaciptir. Yüce Allah samimiyetle kesilen kurbanları kabul eder. Rabbimiz kurbanlarımızı kabul eylesin. Bayramlar da eğlence ve sevinç günleridir. Ancak eğlenirken de haram helale dikkat etmek lazımdır. Bayramların aynı zamanda ibadet ve zikir günleri olduğu unutulmamalıdırlar. Bugünler duaların en çok kabul edildiği günlerdir. Vatanımız milletimiz ve din kardeşlerimiz için dua etmeliyiz. Şehitlerimizi dualarımızda unutmamalıyız. Geçmişlerimizi hayırlarla ve dualarla yâd etmeliyiz. Akraba konu komşu ziyaretleri unutulan değerler olmamalı. İçimizdeki başka dinden kültürden olan kimselere de Bayram´ın huzurunu mutluluğunu hissettirmeliyiz. Erdek´li Müslüman kardeşlerimizin ve halkımızın Kurban Bayram´nı tebrik ederim.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli