Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Meclisi Toplandı

Erdek Meclisi Toplandı

Kırsal mahallelere sağlık istasyonları açılacak

Erdek Belediye Meclisi kasım ayı toplantısının ilkini gerçekleştirdi.
Belediye Başkan Vekili Çetin Gül´ün başkanlığında, belediye başkanlığı odasında yapılan toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü.
TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILDI
Toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 14. maddesindeki hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla belediye müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarında değişikliğe gerek duyulduğu belirtildi. Buna kapsamda belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü´nün kapatılarak, görev, yetki ve sorumluluklarının Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü´ne devredilmesi ve Yapı Kontrol Müdürlüğü´nün de kapatılarak, görev, yetki ve sorumluluklarının İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´ne devredilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
2 MÜHENDİS ALINACAK
Norm kadro cetvelinde değişiklik yapılarak belediyeye iki mühendis alınması kararlaştırıldı. Mühendislere 2.427,69 lira ödeneceği belirtildi.
KIRDAR´IN MAAŞI
Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar´ın maaşı da görüşüldü. Buna göre Kırdar´ın, belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3´ünü aşmayacak şekilde maaş alması kararlaştırıldı. 

KIRSAL MAHALLELERE SAĞLIK İSTASYONLARI
Meclis toplantısında, Erdek´e bağlı bazı kırsal mahallelere prefabrik sağlık istasyonları kurulması karar altına alındı. Buna göre İlhan, Kestanelik, Tatlısu, Turan ve Yukarı Yapıcı/Düzler mahallelerinde, 30´ar metre karelik prefabrik sağlık istasyonları kurulacak.
TURAN´A BALIKÇI BARINAĞI İSTEĞİ
Turan Mahallesi´ne balıkçı barınağı yapılması isteği de meclis gündemine geldi. İstek, görüşülmek üzere İmar Komisyonu´na gönderildi.
PAZARTESİ GÜNÜ YENİ TOPLANTI
Belediye Meclisi, 12 Kasım 2018 Pazartesi günü, yeniden toplanacak. Saat 16.00´da başlayacak toplantıda, tek gündem maddesi görüşülecek. Toplantıda, Müge Yalçıner´in, Yukarı Yapıcı Mahallesi, ?Köybaşı? bölgesinde, belediyeye ait 16719 metre kare alanındaki taşınmazı, ?Glamping Tesisi? kurmak amacıyla 20 yıllığına kiralama isteği görüşülecek.
Haber: Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Meclisi Toplandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli