Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek kurtuluşunu kutladı

Erdek kurtuluşunu kutladı

Unutulan saygı duruşu Kaymakamın uyarısıyla gerçekleşti

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 98´inci yıldönümü kutlandı. Tören, Covid-19 önlemleri nedeniyle sınırlı bir kapsamda gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ömer Karakaş, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Mazak, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ve Erdek Belediyesi tarafından şehitlerimiz için saygı atışının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı yaptı.

Yapakçı, 18 Eylül´ün, Erdek için doğum günü olduğuna dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?98 yıl önce aziz milletimizin bağrından çıkan Kuvay-ı Milliye ruhu ve tam bağımsızlık ülküsü ile tüm dünyaya özgürlük mesajı verilmiştir. Milli Mücadele döneminde tüm ülkemizde yakılan kurtuluş mücadelesi 18 Eylül 1922´de, Erdek´te zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer, şehitlerimizin kanı, gazilerimizin şeref payı, analarımızın dualarıyla kazanılmıştır. Bu öyle büyük bir zaferdir ki, bu zafer uğruna nice evlatlar gözlerini bile kırpmadan vatan için can vermiş, nice analar gözü yaşlı, içi yanarak ?Vatan sağ olsun´ demiş, nice çocuklar yetim kalmıştır. Bu zafer, Türk Milleti´nin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin, sonsuza kadar var olacağının bütün dünyaya kanıtlandığı tarihtir. İşte bu yüzden Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ten emanet kalan Türkiye Cumhuriyeti´ni barış, huzur ve adalet dolu yarınlara ulaştırmak için her zaman çalışacak, ulu önderimiz Atatürk´ün yolunda yürüyerek, onun ilke ve devrimlerine sonsuza dek bağlı kalacaktır.?

Yapakçı, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda yaşanmış birçok kahramanlık destanına ilaveten tarihe not düşen birçok trajik ve ibretlik olaylar bulunduğunu belirtip, bunlardan birini aktardıktan sonra konuşmasını, ?Son kale olan Erdek´imizin kurtuluş gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kadını, erkeği, çocuğuyla zor koşullarda büyük bir kahramanlık göstererek vatan topraklarının bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum? diyerek tamamladı.

KAYMAKAMIN YERİNDE UYARISI

Tören sunucularının, törenin tamamlandığı anonsundan sonra Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, yerinde bir müdahalede bulunarak, ?Az önce saygı duruşu yaptırmayı unuttunuz. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimiz için saygı duruşu yaptırınız, ardından da İstiklal Marşı´mızı vatandaşlarımızla birlikte söyleyelim? dedi.

Bu uyarı üzerine saygı duruşu yaptırılıp, İstiklal Marşı´mız seslendirildi.

HABER : ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek kurtuluşunu kutladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli