Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Erdek Körfezi´ndeki resifler incelendi

Erdek Körfezi´ndeki resifler incelendi

Prof. Dr. Mustafa Sarı: ?18 metre derinliğindeki yapay resiflerin durumları çok iyi?

Hüseyin Aysan´ın başkanlığındaki Erdek Belediyesi tarafından, 2010 yılında Erdek Körfezi´ne, denizdeki canlı balık popülasyonunu artırmak amacıyla bırakılan yapay resifler yerinde incelendi. Bu amaçla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı, Erdek Dalış Kulübü öğretmeni Osman Benli ve Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü, Su Ürünleri Mühendisi Kamil Çağlar Ergin, yapay resiflerin durumunu bilimsel olarak gözlemlemek üzere 18 metrelik deniz dibine dalarak 40 dakika inceleme yaptılar.
Araştırmanın ardından bir açıklama yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı, şu bilgiyi verdi: 

?Yapay resiflerin durumunu çok iyi gördük. Denizin dibine çökmemişler. Bu ilk bilimsel araştırmaydı. Resiflerin çevresi fauna ve flora ile kaplıydı. Resiflerde canlı poğülasyonunun çok fazla olduğunu memnuniyetle gördük. Hatta resiflerin üzeri mavi mercanlarla kaplıydı. Yeni resiflerin atılmasının yararlı olacağına inanıyorum.?
13 Haziran 2010´de, Erdek Körfezi´ne 360, Ocaklar Mahallesi açıklarına ise 180 olmak üzere toplam 540 yapay resif bırakılmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı