Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Körfezi Platformu Bandırmada toplandı

Erdek Körfezi Platformu Bandırmada toplandı

Sarı´ya teşekkür, Mirza´ya eleştiri

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Başkanı Dr. Kadir Dadan, Bandırma Öğretmen Evi´nde basın toplantısı düzenledi. Dadan, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın sanayi karşısındaki tutumunu eleştirerek, Mirza´nın bu tutumunun CHP´nin 2015 parti programına aykırı olduğunu belirtti.
Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, son dönemde 1/100000 ölçekli Balıkesir Çanakkale Çevre Düzeni planı kapsamında Çanakkale-Bandırma arasına yapılması planlanan sanayi bölgesi ile ilgili açıklamalar yaparak, sağlık ve çevre açısından Bandırma ve bölgeyi bekleyen tehlikelere dikkat çekti.
Sivil toplum, tarım, zeytincilik, balıkçılık, ormancılık ve turizmden geçinenlerin bir araya gelerek kurduğu bir platform olduklarını anlatan Dadan, 23 Aralık 2014 tarihinde kurulduklarını aktardı. Geçen yıllar içinde verdikleri çevre mücadelesine de değinen Dadan, Edip Uğur´un istifası ile birlikte Uğur tarafından gündeme getirilen liman projesinin çöpe atıldığını savundu.
Bandırma Belediye´nin Marmara Ana Metal tarafından yapılacak olan OSB´ye ortak olduğunu ileri süren Dadan, ?Mirza, eskiden kendisi de OSB istemiyordu şimdi ne değişti de istiyor? ? sorusunu yöneltti. Dadan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve CHP Balıkesir Milletvekilleri; Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Ahmet Akın´ın sanayiye karşı olduğunu altını çizerek, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı şu sözlerle eleştirdi:

 ?Yine bir CHP´li ve üstelik kanserden kırılan bir kentin yönetiminde olan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın ?biz sanayileşmeye karşı değiliz, çevreyi gözeten bir sanayileşmeyi destekliyoruz´ tutumu ise ne yazık ki bölgenin parsel parsel sanayileşmesinin önünü açmıştır. Oysaki 48 milyon metrekarelik devasa sanayi ve depolama bölgesine karşı koruma- kullanım dengesinin gözetilmediğini ileri sürerek karşı çıkan ve Bandırma Belediyesince plana yapılan itirazın altına imzasını atan Dursun Mirza´dır. Yine 1/100000´lik planda büyük daraltma sonrası Dursun Mirza bizzat, plan notları arasına yerleştirilen maddelerle, belirli büyüklüğün üstündeki alanların organize sanayi bölgesi olarak kararlaştırılabileceğine ilişkin çekincelerini dile getirmiştir. Marmara Ana Metal Organize Sanayi Bölgesine evet denmesi ile birlikte, sanayi ve depolama alanı genişletilmekte ve plana ilişkin Dursun Mirza tarafından daha önce edilmemiş sözlerin hiçbir anlamı kalmamaktadır.?

 Dadan, Mirza´nın tutumunun parti programına da aykırı olduğunu öne sürdü. Bandırma´da kanser hastalığına yakalanan insan sayısının her geçen gün artığını belirten Dadan, yeni sanayi tesislerinin yapılmasıyla birlikte kanserin daha çok artacağını söyleyerek, sanayi ile birlikte Bandırma´nın yeni bir Dilovası olacağını iddia etti.

Dadan, Erdek Körfezi´nde kurulmak istenen sanayi tesislerine karşı net tavırları nedeniyle Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın ve Mehmet Tüm´e teşekkür etti.                                Haber : Önder Balıkçı

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false