Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Körfezi Pina (İstiridye) yatağı!

Erdek Körfezi Pina (İstiridye) yatağı!

Türkiye´nin en zengin ?Pina? (İstiridye) yataklarının Erdek Körfezi´nde bulunduğu belirlendi.

Türkiye´nin en zengin ?Pina? (İstiridye) yataklarının Erdek Körfezi´nde bulunduğu belirlendi.
Türkiye ile Birleşmiş Milletler, Dünya Doğayı Koruma Birliği ve Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmaların yanı sıra Barcelona Sözleşmesi´yle mutlak korunma alanı kapsamında bulunan ?Pina tarlaları?nın koruma altına alınması için Erdek Belediye Başkanlığı, bu konuda yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na yazılı başvuru yaptı.
Edinilen bilgilere göre, en az 70 santimetre boyunda olan bir çeşit istiridye konumundaki Pina´ların, Erdek´in hemen karşısındaki Tavşanlı Ada bölgesinde de çok bol bulunduğu, geçtiğimiz günlerde burada dalış yapan su altı görüntüleme yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından fotoğrafları ile belgelendi.
Tavşanlı Ada´nın yanı sıra Narlı Mahallesi´nden, Biga´ya kadar tüm körfezin, Pina yatakları açısından çok zengin olduğuna dikkat çekildi.
Pinalar, organik atıkları süzmesi, çok bol miktarda oksijen üreterek denizi temizlemesiyle biliniyor. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli