Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Üyesi Dadan: ?Midye çiftliklerinin koşulları iyi belirlenmeli?

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Üyesi Dadan: ?Midye çiftliklerinin koşulları iyi belirlenmeli?

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Üyesi Dr. Kadir Dadan, Erdek Körfezi´nin sekiz noktasında midye çiftlikleri kurulmasıyla ilgili düşüncelerini açıklarken, ?Balık çiftlikleri, denizlerimiz için çok zararlı.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Üyesi Dr. Kadir Dadan, Erdek Körfezi´nin sekiz noktasında midye çiftlikleri kurulmasıyla ilgili düşüncelerini açıklarken, ?Balık çiftlikleri, denizlerimiz için çok zararlı. Ancak midye çiftlikleri konusuna, balık çiftlikleri gibi bakmıyoruz. Tabii ki, midye çiftliklerinin koşulları da çok iyi belirlenmeli? dedi.
Midye çiftliklerinin, denizdeki yerleri, boyutları ve kapasitesinin çok iyi belirlenmesi gerektiğine dikkati çeken Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
?Midye çiftlikleri, tabii ki turizmin nabzının attığı plaj bölgelerinde kurulmamalı. Ama midye de, ekonominin bir gerçeği. Eğer koşulları çok iyi belirlenir, başka kentlere gönderilmek ve yurt dışına ihraç edilmek yerine, Erdek turizmine katkı sağlayacaksa buna karşı çıkmak doğru olmaz. Gelen turistler, neden Erdek´te üretilen midyeyi yemesinler??

Midye üretiminin, başta kabukları olmak üzere doğaya zararı bulunduğuna dikkati çeken Dr. Dadan, ?Bu sıkıntı, ancak midye üretiminin Erdek turizmine katkısı bulunursa hoş görülebilir? diye konuştu.
Erdek Körfezi´nde balık çılığın yeniden ayağa kalkabilmesi için gırgırların körfeze girmemesi, hatta balıkhaneye balık getirmemesi gerektiğini öne süren Dadan, şunları söyledi:
?Bu balıklar, örneğin İlhanlar Mahallesi´ne getirilerek satışa sunulabilir. Erdek Körfezi´ne gırgırların girmemesi, kıyı balıkçılığına canlılık katar. Böylece ilçemizdeki lokantalar da taze balık satma olanağına kavuşur.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli