Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dadan:

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dadan:

?Plânsız, programsız RES´ler de zararlı?

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Rüzgâr Enerji Santralleri´nin (RES) de bilinçsiz yapımının doğaya ve çevreye zararlı olduğuna dikkat çekti.
Fazla rüzgâr alıyor diye plânsız ve bilinçsizce RES kurulmasının yanlış olduğuna işaret eden Dr. Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
?RES´ler, yarattıkları ses ve manyetik alan kirliliklerinin yanı sıra bölgenin iklimini değiştirir, bölgedeki ekolojik sistemi bozar. Arıları kaçırır ve döllenmeyi engeller. Eğer RES´ler aracılığıyla üretilecek elektrik enerjisi yerinde tüketilecekse buna karşı değiliz. Ama 50 kişinin yaşadığı Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi´ndeki gibi çok sayıda rüzgâr santralinin kurularak, buranın doğal dengesini bozduktan sonra elektriğin başka kentlere satılıp, gözlerini para hırsı bürümüş kişi ve şirketleri zengin etmesine de karşıyız. Kapıdağ´a da, ormanları yok ederek, RES´ler kurulmasını doğru bulmuyoruz. Kısacası RES´lerin kurulacağı yöreler, o bölgenin elektrik gereksinimini karşılayacak kadar kısıtlı olmalı, bölgenin mikro klimasını ve doğal dengesini bozmamalıdır.?
MİDYE YEMEYİN, DENİZİN DOĞAL DENGESİNİ BOZMAYIN!
Midye çiftliklerinin denize, görüntü kirliliği dışında önemli bir zararı olmamasına karşın koylara yapılmasının yanlışlığına dikkat çeken Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, şöyle konuştu:

?Erdek Körfezi, birçok yere göre temiz olması nedeniyle midyesi yenilebilir. Ancak yine de midye yiyerek, bu konuda arz ve talebi artırmamak gerekir. Bu temiz denize, bir de kimyasal ve metal sanayi tesisleri kurmaya çalışmalarını anlamak mümkün değil.?
Dadan, Bandırma Gübre Fabrikaları bünyesindeki yeni fabrikada Almanların, Kalsiyum Amonyum Nitrat(CAN)gübresi üretip ihraç etmelerine de değinirken, ?Acaba neden bu gübreyi kendi ülkelerinde üretmiyorlar?? diye sordu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı