Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, bugün Bandırma´da bir söyleşi gerçekleştirecek.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, bugün Bandırma´da bir söyleşi gerçekleştirecek.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, bugün Bandırma´da bir söyleşi gerçekleştirecek.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, bugün Bandırma´da bir söyleşi gerçekleştirecek. Platformun sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Barış Manço Kültür Merkezi´nde, saat 14.00´te başlayacak söyleşide, Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu´nun, ?Sanayi, çevre, insan-Dilovası örneği? konusunda düşüncelerini açıklayıp, bilgiler vereceğini açıkladı.:
Dr. Dadan, söyleşiyle ilgili açıklamasında şunları söyledi:
?Bilindiği gibi, 2014 yılı ağustos ayında askıya çıkarılan 1/100 bin ölçekli Balıkesir-Çanakkale Çevre Düzeni Plânı ile gündemimize yerleşen, Erdek Körfezi´nin güney sahillerinden başlayarak, Bandırma-Biga karayoluna kadar uzanan yaklaşık 48 milyon metrekarelik sanayi ve depolama bölgesi konusunda, arazi sahipleri, yerel belediyeler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları itirazlar dikkate alınmış ve bu alan, 2015 yılı şubat ayında yaklaşık 9 milyon metrekareye indirilmişti. Bu karardan yaklaşık bir yıl sonra, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un sorumluluğunda, plânda yapılan bu daraltılma hiçe sayılarak, ilk ilan edilen büyüklükte bir sanayi alanına hizmet vermek üzere, Erdek Körfezi´nde, Hıdırköy ile Şirinçavuş mahalleleri arasında büyük bir liman inşa edilmesi için Rotterdam Limanı yönetimi ve Hollanda Hükümeti aracılığıyla devletlerarası anlaşma yapılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.
Biz de, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu olarak, bölgenin turizm, zeytincilik ve balıkçılığa dayalı ekonomisini, kara ve denizdeki canlı yaşamını olumsuz etkileyecek bu çalışmalara karşı toplumsal bir mücadele yürütüyoruz. Bu nedenle, ilgili bölgede sanayi kuruluşu gerçekleştirmek isteyen şirketlerin de aralarında bulunduğu ülkelerimizdeki sanayileşme örneklerinin sonuçları hakkında bölge halkının bilgilendirilmesini zorunlu görmekteyiz.?
Dr. Kadir Dadan, söyleşiye tüm vatandaşları davet etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli