Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: ?İlçe turizminin gelişmesi için sabırlı çalışmalara ihtiyaç var?

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: ?İlçe turizminin gelişmesi için sabırlı çalışmalara ihtiyaç var?

Markalaşmaya dikkat çekti

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, turizmin gelişmesi için markalaşmanın önemine bir kez daha dikkati çekti. Sektörün, bu sezonu çok iyi geçirmesi dileğinde bulunan Çalık, şunları söyledi:
?Markalaşma kolay bir olay değil. Ancak adım adım ve sabırla uygulanmalı. Bunu en iyi şekilde gerçekleştiren yerlerden biri de Alaçatı´dır. Aslında Erdek, Bandırma, Bursa ve İstanbul gibi kentlere yakınlığı nedeniyle turizm açısından önemli bir avantaja sahip. Bu avantaj mutlaka değerlendirilmeli. Yazlıkçılar, turizm açısından avantaj değil. Onların, sürekli ikamet etmeleri sağlanırsa bu avantaja dönüşür. İlçenin temizliğini sadece belediyeden beklemek doğru değil. İşletmeler, en azından kendi tesislerinin önünü temiz tutarak belediyemizin işini kolaylaştırabilirler. İlçemize yakında doğalgaz gelecek. Böylece hava kirliliği ortadan kalkacak. Aslında Erdek´e doğalgaz gelmesi şirket için rantabl değil.
Ancak cumhurbaşkanımızın ilçemize yakınlığı ve isteğiyle ilgili şirket, Erdek´e doğalgaz getirmek için çalışmalar yapıyor.?
ERDEK, ?SAKİN KENT? OLABİLİR
Çevre yolu yapılarak, feribot iskelesinin Narlı´ya alınmasına paralel olarak Erdek´in ?sakin kent? statüsüne kavuşabileceğine işaret eden Çalık, şu değerlendirmede bulundu:
?Kapıdağ´ı iyi değerlendirmel-iyiz. Burada yamaç paraşütü sporu bile yapılabilir. Turizm için otellerimizde kalite şarttır. Müşteri, kaliteli otel ve kaliteli hizmet ortamında daha çok para harcar. Haksız rekabet, işletmelere zarar verir. Bu arada Ocaklar turizmini de çok önemsiyorum. Burada yapılacak bir araştırma sonucunda termal kaynaklarına ulaşılırsa Ocaklar, termal turizmine de kucak açarak, termal tatil bölgesi olabilir. Turizm, uzun soluklu bir olaydır. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefler ve projeler uygulanmalıdır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false