Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek-Karşıyaka´ya Kütüphane

Erdek-Karşıyaka´ya Kütüphane

Erdek Belediyesi´nin girişimleri, Akare Fuarcılık şirketinin katkıları ve Kanadalı ?guard.me international insurance?in sponsorluğuyla Karşı-yaka´da kütüphaneye dönüştürülen bina düzenlenen törenle hizmete girdi.

Erdek Belediyesi´nin girişimleri, Akare Fuarcılık şirketinin katkıları ve Kanadalı ?guard.me international insurance?in sponsorluğuyla Karşı-yaka´da kütüphaneye dönüştürülen bina düzenlenen törenle hizmete girdi.
Erdek´e bağlı Karşıyaka Mahallesi´ne kazandırılan kütüp-hane binasının açılış törenine CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, eski CHP Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Akare Fuarcılık Genel Müdürü Emrah Köknar ve yönetim kurulu üyesi Aslıhan Özenç, ?guard.me international insurance? Türkiye distribütörü Lorie Lee, Erdek Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Erdek Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı, Karşıyakalı Canan Kırdar yaptı. Kırdar, Karşıyaka Mahallesi´nin eğitim konusunda iddialı bir mahalle olduğunu dile getirirken, "Karşıyaka, eğitim konusunda gerçekten de iddialı bir mahalle. Karşıyakalı bir hemşeriniz olarak ben 4 üniversite bitirdim ve 5. üniversiteyi okuyorum. Karşıyaka Mahallesi, her şeyin en iyisine layık. Bu güzel kütüphanenin mahallemize kazandırılmasında emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar´ın ardından konuşan Akare Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Aslıhan Özenç ise Akare Fuarcılık´ın eğitim sektörüne 2000´li yıllarda adım attığını, ancak 2014 yılından itibaren "Saklama Bağışla, Senin Kitabın Benim Kitabım Olsun" sloganıyla Türkiye´nin her köyüne bir kütüphane kazandırma çalışmalarına başladıklarını belirtti. Özenç, Türkiye´deki kütüphanelerde 290 kişinin çalıştığını, bu sayıyı Avrupa ortalaması olan 7000´lere ulaştırabilmeyi amaçladıklarını söyledi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise konuşmasında projenin baş mimarının kendisinin olmadığını vurgularken, "Bu projenin baş mimarı eşim Özlem Sarı´dır. Karşıyaka Mahallemize gece gündüz demeden çalışarak bu muhteşem kütüphane binasını kazandıran odur. Bugün buraya kazandırdığımız kütüphane küçük bir proje olarak görülse de, maneviyat açısından çok büyük bir başarıdır. Bundan sonra da inşallah tüm mahallelerimize bu kütüphaneleri kazandırmak nasip olur. Bu kütüphanenin yapımında emeği geçen başta Akare Fuarcılık Firması olmak üzere projeye sponsor olan ?guard.me international insurance? firmasına çok teşekkür ediyorum." dedi.
CHP İl Başkanı Ender Biçki ve ?guard.me international insurance? Türkiye distribütörü Lorie Lee´nin yaptığı teşekkür konuşmalarının ve kurdele kesiminin ardından törene katılan konuklar, kütüphane binasını gezdi.
Tören, karşılıklı verilen plaket ve armağanlarla son buldu.
Haber : Taygun Ertan



özer özen
18.05.2016 23:54:44
Karşıyaka´da açılan kütüphane sevindirici, ERDEK´tede kapatılan cezaevinin kütüphane yapılacağı söyleniyordu vaz mı geçildi. Kütüphanenin açılması gençler için çok anlamlı olacaktı.

Anahtar Kelimeler: Erdek Karşıyaka Kütüphane
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli