Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek İYİ Parti temsilcileri muhtarlarla bir araya geldi

Erdek İYİ Parti temsilcileri muhtarlarla bir araya geldi

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanlığı tarafından, ilçede kahvaltılı muhtarlar toplantısı düzenlendi.

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanlığı tarafından, ilçede kahvaltılı muhtarlar toplantısı düzenlendi.
Erdek Arteka Restoran´da düzenlenen toplantıya; İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ve il yönetimi, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Devlet eski Bakanı Av. A. Baki Ataç, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.
Muhtarla buluşma toplantısının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, muhtarların vatandaş ile devlet arasındaki iletişimi sağlayan ilk kapı olduklarını ifade etti.
Uzun süredir muhtarlarla bir araya gelip karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediklerini paylaşan İYİ Parti İlçe Başkanı Demir, araya yerel seçimler girince tanışmanın ancak bugüne nasip olduğunu söyledi.

Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Sizlerde seçimleri kazanarak muhtarlık görevine başladınız. Görevleriniz sizlere hayırlı olsun, başarılar diliyorum. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Geçmişteki mesleğim gereği muhtarlarımızla omuz omuza çalışmamdan dolayı siz muhtarlar olarak görevinizin zor, sorumluluklarınızın çok fazla olduğunu biliyorum. Siz muhtarlarımız mahallelerinizde devletin gözü, kulağı, eli ve ayağıdır. Yani sizler mahallenizin mülki amirisiniz. Köy muhtarı iken sorumluluğunuzun yanı sıra yetki ve imkanlarınız genişti. Büyükşehir yasasıyla birlikte imkanlarınızın kısıtlandığını hizmet yapmakta zorlandığınızı biliyorum. Partimizin programında köy tüzel kişiliğinin tekrar kazandırılacağı, hizmetin yerinden yapılmasına önem verileceği hususları mevcuttur. İktidara gelmemiz durumunda öncelikli görevimizden birisi olduğunu hatırlatmak isterim. Sizlerin bireysel görüşlerinizin dışında muhtarlık olarak bütün siyasi görüşlerin üzerinde görev yaptığınızı da biliyoruz. Biz iyiler halka hizmeti bir borç olarak görüyoruz. Sizlerin hizmetle ilgili istekleriniz bizim için emirdir. İsteklerinizden çözemediğimiz hususları çözüm mercileriyle görüşüp çözümleri için elimizden gelenin yapılacağının bilinmesini istiyorum.?
Demir´den sonra söz alan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ise, muhtarları bir ağacın gövdesini besleyen dalları gibi olduğuna vurgu yapıp, siyasilerin bu hassasiyete özen göstermeleri gerektiğini kaydetti.
Toplantının son bölümünde söz alan muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını dile getirirken, İYİ Parti heyeti, muhtarların sorunlarını not alarak bunların gerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekse Erdek Belediyesi nezdinde takipçisi olacaklarını dile getirdiler.
Haber Merkezi

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli