Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek, İlköğretim Haftası kutlamalarına hazır

Erdek, İlköğretim Haftası kutlamalarına hazır

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Erdek İlköğretim Haftası kutlama programı basına açıklandı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Erdek İlköğretim Haftası kutlama programı basına açıklandı.
İlköğretim Haftası kutlanmasında, amaç ve yasal dayanaklar; Eğitimin fert ve millet için taşıdığı önemini belirtmek, Atatürk´e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek, milli birliği pekiştirmek olarak açıklandı.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: 18 Eylül- 22 Eylül 2017 tarihleri arasında İlköğretim Haftası kutlanacaktır. Haftanın açılış töreni 19 Eylül 2017 Salı günü program gereğince iki bölüm halinde gerçekleşecektir.
Atatürk Anıtı önündeki tören 19 Eylül 2017 Salı günü saat 13:30´da başlayacaktır. Tören Sunuculuğunu Nerime Yüksel Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Elvan EGE yapacaktır. Törene katılacak görevliler, İlkokul ve Ortaokullardan 30´ar kişilik öğrenci gurubu, bayrak ve flamalarıyla en geç saat: 13:00´da tören alanında yerlerini almış olacaklardır. Tören Komutanı Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu A.İ.H.Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Salman Koçu´nun programı takdiminden sonra saat 13.30´da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bizzat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz tarafından Atatürk Anıtına sunulacaktır (Nerime Yüksel Ortaokulu ve 18 Eylül Ortaokulun´dan 1´er öğrenci eşliğinde). Çelengin sunulmasını takiben tören komutanı ile saygı duruşunda bulunulacak ve müteakiben törene katılanlar tarafından İstiklal Marşımız 18 Eylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ceylan Akkaya yönetiminde söylenecektir. Tören Komutanı tarafından törenin 1. bölümünün sona erdiği, 2. bölümün İstiklal İlkokulunda 19 Eylül 2017 Salı günü saat 14.00´da İstiklal İlkokulu´nda icra edileceği törene katılanlara bildirilecektir. 

Tören, İstiklal İlkokulu ile devam edecek
İstiklal İlkokulu´ndaki tören 19 Eylül 2017 Salı günü saat 14.00´da başlayacaktır. Saygı Duruşu- İstiklal Marşı, Okul Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş´ın konuşması, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Erbil Camgöz´ün konuşması, şiir okunması, öğrenci konuşması, özlü sözler, Melodika Korosu, 1. Sınıflar ?Hoş Geldin? etkinliği ve kapanış.
Hafta boyunca devam etkinlikler kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri tarafından merkez ve köy ilköğretim okulları ziyaret edilecek. Okul Müdürlüklerince bez afişlere ilköğretim ile ilgili ? Atasözleri ve Vecizeler? yazdırılarak tören alanına ve okul çevrelerine astırılacaktır. İlçemize bağlı tüm İlköğretim okulları bu program doğrultusunda, İlköğretim Haftası kutlama programı esaslarına göre 18 Eylül 2017-22 Eylül 2017 tarihleri arasında kendi bünyelerinde şenlik düzenleyecek, şenliğe veliler, emekli öğretmenlerin katılımı sağlanacaktır. Hafta boyunca kutlamalar devam edecektir.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu