Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek İlçe Milli Eğitim bir başarıya daha imza attı

Erdek İlçe Milli Eğitim bir başarıya daha imza attı

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce hazırlanan ?Geleceğe STEM Zamanı? isimli proje GMKA tarafından kabul edildi.

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce hazırlanan ?Geleceğe STEM Zamanı? isimli proje GMKA tarafından kabul edildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2018 Yılı Teknik Destek Programı 5. dönem sonuçları açıklandı.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeler Birimi tarafından hazırlanarak başvurusu yapılan ?Geleceğe STEM Zamanı? projesi GMKA tarafından başarılı bulunan projeler arasında yer aldı.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, yaptığı basın açıklamasında ?Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın mali desteği ile yürütülecek olan ?Geleceğe STEM Zamanı´ Projesi 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kapsamında GMKA tarafından kabul edilen ikinci projemiz. İlki Montessori Eğitmen Eğitimi olan projemizi başarıyla uygulayarak 10 Okul Öncesi öğretmenimizin Montessori Uygulayıcısı olmasını sağladık. 

Geleceğe Stem Zamanı projemizde ise ilçemizdeki okullarda okul öncesi, özel eğitim, sınıf, fen, matematik, bilişim, kimya gibi branşlarda görev yapan öğretmenlerimizin STEM Eğitimi alması sağlanacak. Biz kurum olarak eğitime önem veriyoruz. Kurumsal kapasitemizi artırarak eğitim ve öğretimin kalitesini, öğrenci başarımızı artırmayı hedefliyoruz.?
STEM Nedir? Disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımıdır. Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesinde ortaya çıkan bir kavramdır. STEM; teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülerek yeni bir ürün ortaya koyulmasıdır. STEM eğitiminin iki temel amacı olduğunu belirtebiliriz. Bu amaçlardan birincisi, üniversite düzeyinde bu disiplinlerde meslek seçecek öğrenci sayısını arttırmak, ikincisi ise öğrencilerin fen, teknoloji,mühendislik ve matematik disiplinlerindeki temel bilgi düzeylerini arttırarak bu disiplinler ile ilgili problemleri çözmek için günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamak. Özet olarak belirtirsek STEM eğitimi; Meslek seçiminde yardımcı olmak ve disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımı olarak belirtebiliriz. Eğitimdeki en önemli kazanımı ise teorideki veriler doğrultusunda ve 21. yüzyıl becerilerine yatkın yeni ürün ortaya koymaktır.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli