Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek huzurevi önüne taş!

Erdek huzurevi önüne taş!

Erdekli hayırsever işadamı Burhanettin Soydan´ın Erdek´e kazandırmak istediği 100 yataklı huzurevine Balıkesir Tarım ve Orman Müdürlüğü engel çıkardı.

Soydan´ın, babası ve annesi adına kurduğu ?Mehmet ve Zatiye Soydan Sosyal Yardımlaşma Vakfı?nın genel sekreteri, Erdek 1 No´lu Aile Hekimliği Sorumlu Hekimi Burhan Burtan, şu bilgiyi verdi:
?Bu vakıf tarafından yaptırılacak huzurevinin yerinde, aylar öncesi, dönemin Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü olup hâlen Ankara´da, Tarım ve Orman Daire Başkanlığını yürüten Zekeriya Erdurmuş´un başkanlığındaki bir heyet inceleme yaptı. Bu heyette dönemin AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı da vardı. Huzurevi yapılacak yerin uygun olduğu kararına varıldı. Hatta bu konudaki tüm yazışmalar da yapıldı. Tarım Müdürlüğü, Erdek Belediyesi´ne, huzurevi için daha uygun bir yer olup olmadığını sordu. Belediye, böyle bir yer olmadığını bildirdi. Ancak daha sonraki aylarda Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nde görevli bulunan bir mühendis, müdürlük yetkililerinden de habersiz, huzurevi yapmak istediğimiz bu yerin tarım arazisi olduğunu öne süren bir yazıyla bu işin yapılamayacağını bildirdi. Oysa bu arkadaş da, bölgeye daha önce yetkililerle birlikte gelip huzurevi yapılmasına kararına sesini çıkarmamış, itiraz etmemişti. Bunu kendisine hatırlattığımızda, ?Ne yapayım, prosedürü uyguluyorum´ diyor. Şimdi itirazlarımızı yaptık ve bu garip durumu çözmeye çalışıyoruz.?
NE YAPILACAK?
Halitpaşa Mahallesi sınırları içinde, Erdek-Ocaklar yolunun 3. kilometresinde, ?Kanlı Tarla? veya ?Kabak Tarla? olarak anılan, kavaklıkların yer aldığı 22 dönümlük araziyi, işadamı Burhan Soydan, kurduğu bu vakfa bağışlamıştı. Bu vakıf, Erdek´e ilk aşamada 100 yataklı bir huzurevi yapmayı planlıyor. Huzurevinin ayrıca yatalak hastalar için bakımevi olarak da kullanılması amaçlanıyor. Bu binanın iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.
Vakfın daha sonraki dönemlerde öğrencilere burs vermek, kreş ve benzeri kurumlar açmak gibi hedefleri de bulunuyor.
Burhanettin Soydan, geçtiğimiz aylarda Erdek Belediyesi´ne, sıfır kilometre bir hasta nakil aracı da armağan etmişti.
Haber : Önder Balıkçı



ışık aktaş
13.10.2018 15:04:35
Türkiyede--gerçekten -hayır için yapılacak her şeye bir engel mutlaka çıkarılır.iş sürüncemede kalsın yapılmasın diye.Huzurevleri,hastanaler ve okullar kadar her yerde büyük ihtiyaç--inş bir an önce başlanır da--kültür binası gibi yarım kalmaz

Anahtar Kelimeler: Erdek huzurevi önüne
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli