Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek huzur evinin önü açıldı

Erdek huzur evinin önü açıldı

Yer sorunu çözülmek üzere

Erdek´e yapılacak 100 yataklı huzurevinin yeri konusunda pürüzler aşılıyor.
Erdekli hayırsever işadamı Burhanettin Soydan´ın, babası ve annesinin anısına kurarak yönetim kurulu başkanlığını yaptığı ?Mehmet ve Zatiye Soydan Sosyal Yardım Vakfı? tarafından Erdek´e kazandırılacak olan huzurevi konusunda yaşanan sorun çözülmek üzere bulunuyor.
Vakfın genel sekreteri ve Erdek 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Başhekimi Burhan Burtan, şu bilgiyi verdi:
?100 yataklı bu huzurevini, Erdek-Ocaklar arasında yer alıp yolun ortasında bir çınar ağacı bulunan bölgenin solunda, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki 22 dönümlük bir alana yapmak istiyoruz. ?Kavaklık´ veya ?Kabak Tarla´ olarak bilinen araziyi, Burhanettin Soydan, vakfımıza bağışladı. Bu yeri yetkililer daha önce görüp huzurevi için onay vermişlerdi. Ancak daha sonra anlamadığımız bir şekilde olumsuz bir tavır içine girildi. Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü yer için olumsuz karar verdi. Bir yanlış anlamadan kaynaklandığını düşündüğümüz bu karara itiraz ettik. Balıkesir Yüksek Kurul üyeleri, bu itirazımızı oybirliğiyle kabul ettiler. Daha sonra Kültür Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Elimizdeki bilgi ve belgeleri onlara sunduk. Şimdi ilgili kurulun son kararını bekliyoruz. İnanıyorum ki oradan olumlu bir karar çıkacak.?
Huzurevinin tüm harcamalarının işadamı Burhanettin Soydan tarafından karşılanacağını belirten Dr. Burhan Burtan, şöyle konuştu:
?Bu aşamaları geçtikten sonra öncelikle 100 yataklı huzurevi yapımını başlatacağız. Daha sonraki dönemlerde bu binamıza kreş ve anaokulu bölümlerini de eklemeyi planlıyoruz. Uzun vadede binamızda yatalak hastalara da bakım yapılmasını planlıyoruz. Binamızın, 12 ayda tamamlanacağını düşünüyoruz. Ancak tamamıyla faaliyete geçmesinin en az 2 yılı bulacağını tahmin ediyoruz. Vakfımızın, huzurevi işinden kâr amacı yok. Ama vakfın varlığını sürdürebilmesi için tabii ki huzurevinde kalacaklardan belirli bir ücret alınacak. Ancak bu para, diğer huzurevlerine göre çok daha uygun olacak.?
Haber : Önder Balıkçı



ışık aktaş
16.01.2019 22:02:48
Erdek için çok olumlu bir gelişme--huzur evi her şehirde mutlaka olmalı--Bakacak kimsesi olmayan insanların ,sıcak bir yuvada o lması gerekiyor--Hayırsever sy Burhanettin Soydana teş.

Anahtar Kelimeler: Erdek huzur evinin açıldı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli