Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek hastane personeline ?işaret kursu?

Erdek hastane personeline ?işaret kursu?

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi personeline ?işaret dili? kursu veriliyor.

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi personeline ?işaret dili? kursu veriliyor. Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılıp, üç ay sürecek olan kurs, Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü´ne bağlı Özel Eğitim Öğretmeni Yasemin Alkan tarafından veriliyor. 27 personelin katıldığı hastanedeki kursla ilgili bilgi veren Yasemin Alkan, şunları söyledi:
?İşaret dili kursumuzda beşinci haftamıza girdik. İşaret dili, hastaneye gelen veya yatarak tedavi gören işitme engelli vatandaşlar için çok önemli. İşitme engellilerle iletişim kurmak için hastane personelinin, işaret dilini öğrenmesi gerekiyor. İşaret dili ile beden dili arasında çok yakın bir bağ var. Her ikisi de birbirini bütünlüyor.? 

Kursu düzenleyen Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak da yaptığı açıklamada, kurs sonunda katılanlara sertifika verileceğini belirtirken, ?Vatandaşlarımıza yararlı olmak için çok çeşitli alanlarda kurslar açıyoruz. İlçemizde yıllardır, işitme engellilerin yararlanmasına yönelik bir kurs açılmamıştı. Şimdi, bu eksikliği de gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz? dedi. Haber: Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı