Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Halk Eğitim arı gibi

Erdek Halk Eğitim arı gibi

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, arı gibi çalışıyor.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, arı gibi çalışıyor. Müdür yardımcısı Ârif Demir, içinde bulunduğumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, şu ana dek açılan 60 kursa, 1554 kursiyerin devam ettiğini açıkladı.
TEL KIRMA KURSU
Bu kurslar arasında yer alan "tel kırma"da öğretmenliği, Gazi Üniversitesi Nakış Öğretmeni Gülşen Aslan yapıyor. Ekim ayında başlayıp, 224 saat sürecek kursa, 20 kursiyer katılıyor. Kurs hakkında bilgi veren öğretmen Aslan, şunları söyledi:
"Tel kırmanın sanatının tarihi çok eski. Bu işi, 17. yüzyılda, kâtip kızı Ayşe Kırcan´ın başlattığı biliniyor. Bartın, bu işin patentini aldı. Kursumuzda, 100 yıl öncesine dayanan bu işi yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Kursiyerlerimize, evlerde, ihtiyaca ve ilgiye göre kullanılacak olan beyaz el işleri öğretiyoruz. Bu arada, kına günleri için kına başı örtüsü işlenmesi de kurs programımız içinde yer alıyor."
MAKİNE NAKIŞI KURSU
Öğretmenliğini Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Nakış Bölümü mezunu Kısmet Toprak´ın yaptığı makine nakış kursuna 15 kursiyet katılıyor. Ekim ayında başlayıp, mayıs sonunda bitecek kursta beyaz iş, Maraş işi, pike dikimi ve makinede tel sarma öğretiliyor. Ayrıca, ev dekorasyonu, yatak takımı ve çeyiz amaçlı çalışmalar gerçekleştiriliyor.

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KURSU
Konya Selçuk Üniversitesi Kız Sanat Eğitim Yüksek Okulu mezunu Ayşe Erol´un öğretmenliğini üstlendiği giyim üretim teknolojisi kursunda 17 kursiyer bulunuyor. 14 Ekim´de başlayıp, 12 Şubat´ta bitecek kursta, çeşitli giyim üretimleri hakkında bilgiler veriliyor.
1. KADEME OKUMA-YAZMA KURSU
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün, 1. kademe okuma-yazma kursuna ise iki vatandaş katılıyor. Öğretmenliğini, Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu Ebru Poşluk Ünat´ın yaptığı kursta, Gülizar Akbulut ve Halime Demirelli, okuma-yazma öğreniyor. 56 yaşındaki Akbulut, "Erdek´e, 10 yıl önce, Sivas´tan gelerek yerleştim. Yıllarca ev işlerinde çalışmam nedeniyle okuma-yazma öğrenme olanağına kavuşamadım. Şimdi okuma-yazma öğrenmekten çok mutluyum" derken, 35 yaşındaki ev hanımı Demirelli ise "Mardinliyim. 8 yıl önce Erdek´e yerleştim. Okuma-yazma öğren-menin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuşuyor.Haber : Önder Balıkçı



aysun karabük
12.12.2015 14:29:00
Halk egitim müdürü kendi rahatlıgına göre kursların saatlerini ayarlaması üzücü kpss kursda bir çok kişi geç saat yüzünden 1 dersi görüp 2dersi göremiyor... sınıfın cogunun karşılıklı konuşmasına ragmen...

Anahtar Kelimeler: Erdek Halk Eğitim gibi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false