Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek-Girit gezisinin programı açıklandı

Erdek-Girit gezisinin programı açıklandı

Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından, Erdek´ten, Girit Adası´na düzenlenecek gezinin programı belli oldu.

Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından, Erdek´ten, Girit Adası´na düzenlenecek gezinin programı belli oldu. 1-8 Ekim 2015 tarihleri arasını kapsayacak tur ile ilgili şu açıklama yapıldı:
TUR PROGRAMI
GİRİT (Yerapetra-Kandiye-Resmo-Hanya) - NEA ARTAKİ (Yeni Erdek) -ATİNA-SELANİK-KAVALA
01-08 Ekim 2015 (7 Gün, 6 Gece)
01 Ekim 2015, Perşembe: Akşam saat:19.00´da Hareket.
02 Ekim 2015 Cuma: İpsala sınır kapısından Yunanistan´a giriş. Kısa molalarla Selanik üzerinden Atina´ya hareket. Atina´ya varmadan Erdekli Rum Ortodoks mübadillerin kurduğu Nea Artaki kasabasını ziyaret. Nea Artaki´den sonra Atina´ya varış. Panoramik Atina şehir turu. Sintagma (Anayasa), Omonia (Birlik) meydanları, Monastraki ve Plaka semtleri, Osmanlı döneminden kalan Mustafa Ağa Camii, Fethiye Camii, Veli Bey Medresesi görüldükten sonra Pire´ye hareket. Akşam lüks kamaralı feribot ile Kandiye´ye (Heraklion) hareket.
Feribotun lüks kamaralarında konaklama.
03 Ekim 2015 Cumartesi : Sabah 07:00´de Kandiye´ye (Heraklion) varış. Liman´dan otobüsümüzle Girit´in önemli turistik yerleşimlerinden biri olan 70 km mesafedeki Ayios Nikolaos´a hareket. Ayios Nikolaos´ta yaya olarak yarım saatlik şehir turundan sonra Elounda kasabasının karşısındaki Spinalonga Adasını ziyaret. Elounda´da öğle yemeği. Yera Petra´ya hareket. Yera Petra şehir turu. Osmanlı döneminden kalan Türk Okulu, Cami ve Şadırvan görüldükten sonra Anadolu´dan göç edenlerin kurduğu mübadil derneğini ziyaret. Otele yerleşme.
Konaklama: Yerapetra.
4 Ekim 2015 Pazar : Sabah kahvaltısından sonra Kandiye´ye hareket. Panoramik Kandiye şehir turu. Kandiye limanı, tersaneler, ünlü şair Kazancakis´in mezarı ziyaretinden sonra Minos uygarlığından beşiği Knossos ören yeri ziyareti. Arhanes köyünde öğle yemeği. Otelimizde kısa bir dinlenmeden sonra akşam üzeri yaya olarak Kandiye şehir turu.
Konaklama: Kandiye/Heraklion
5 Ekim 2015, Pazartesi: Sabah kahvaltısından sonra Resmo´ya hareket. Resmo şehir turu. Eski liman, Kara Musa Camii, Narece (Gazi Hüseyin Paşa) camii, Türk Okulu, Osmanlı dönemi hükümet binası, Resmo Kalesi/Forteza gibi tarihi yerleri ziyaret. Hanya´ya hareket. Otelimize yerleşme. Konaklama: Hanya/Chania
6 Ekim 2015, Salı: Sabah kahvaltısından sonra Hanya şehir turu. Eski Türk mahalleri, Eski Liman, Venedik Tersaneleri, Yalı Camii, Hünkar Camii, Ağa Camii gibi tarihi yerleri ve eserleri ziyaret. Hanya´yı panoramik olarak seyredeceğimiz Venizelos´un mezarını ziyaret. Akşam feribotu ile Suda limanından Pire´ye hareket.
Feribotun lüks kamaralarında konaklama.
7 Ekim 2015 Çarşamba : Sabah saat 07:00´de Pire´ye varış. Atina üzerinden Selanik´e hareket. Atatürk´ün evini ziyaret. Şehir turu, Mübadillerin Türkiye´ye sevk edildiği Liman, Beyaz Kule, Yedikule, Alatini Köşkü, Şadırvan, Osmanlı döneminden kalan cami, hamam vb. mimari yapılar görüldükten sonra otele yerleşme. Akşam isteğe bağlı olarak Ladadika´da taverna.
Konaklama: Selanik.
8 Ekim 2015 Perşembe: Sabah kahvaltısından sonra Kavala´ya hareket. Kavala şehir turu Eski Türk mahallesi, Kavalalı Mehmet Ali Paşa´nın imareti, evi, su kemeri görüldükten sonra Nea Karvali´ye hareket. Nea Karvali´deki bademli kurabiyelerin üretim yerinden alışverişten sonra Alexandroupoli üzerinden Türkiye´ye dönüş için hareket. Gümrük işlemleri ve free shoplardan alışverişten sonra Türkiye´ye giriş.
Tur ücreti:
Otellerde/gemide 2 kişilik odalarda ve kamaralarda konaklama kişi başı 650 Euro. Otellerde/gemide tek kişilik odalarda ve kamaralarda konaklama kişi başı farkı: 200 Euro.
Fiyata dahil olan hizmetler: Lüks otobüsle ulaşım. 2 gece gemide, 3 gece Girit´te 1 gece Selanik´te toplam 6 gece konaklama, otellerde sabah kahvaltısı, rehberlik hizmetleri.
Fiyata dahil olmayan hizmetler:
Vize ücreti, seyahat sağlık sigortası ücreti, yurt dışı çıkış harcı, ören yerleri (knossos sarayı, müzeler) giriş ücreti, öğle ve akşam yemekleri, bahşişler ve şahsi harcamalar.
Katılımcıların tur ücreti ön ödemeleri tutarı olan 200 Euro´yu başvuru sırasında nakit olarak elden Lozan Mübadilleri Vakfına veya Erdek´te Derya Verim´e ödemelerini veya bildirilecek banka hesabına havale etmelerini rica ediyoruz. Belirlenecek olan sayıya göre ulaşım, oteller ve gemi için yapılmış olan ön rezervasyonları kesinleştirecekler. Tur ücretinin bakiyesi en geç 15 Eylül 2015 tarihine kadar ödenecektir.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli