Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Canbaz:

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Canbaz:

?Yeni yasayla emlakçılık sektörüne çeki düzen gelecek?

Erdek Esnaf Odası Başkanı Mahmut Canbaz, ?Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı´nın? yasalaşmasıyla birlikte korsan emlakçılığın tarihe karışacağını öne sürdü.
Hazırlanan Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı´nın çok geniş kapsamlı olduğunu ve ortak bir paydada buluşulduğunu söyleyen Canbaz, ?Hazırlanan taslak yasalaşması halinde emlak sektörü rahat bir nefes alacak. Korsan emlakçılar tarihe karışacak. Emlakçı her yaptığı işlem için fatura kesecek. Sektör kayıt altında olacak. Yeni eğitimli emlakçılar faaliyet gösterecek.? dedi.

Günümüzde emlakçı olabilmek için herhangi bir diploma şartının aranmadığını ifade eden Canbaz ?Onun için herkes emlakçı olabiliyor. Bu da sektörde ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Ancak söz konusu tasarı yasalaştığı takdirde bundan sonra üniversite mezunları emlakçılık yapabilecek ve sektör kayıt altına alınacak? şeklinde konuştu.
Taslağın yasalaşmasıyla birlikte ağır yükümlülükleri de beraberinde getireceğine dikkat çeken Canbaz, ?Kural dışı davranışlarda bulunan emlakçıları 2 yıldan az olmamak şartı ile başlayan hapis cezaları bekliyor. Ayrıca 30 bin liradan aşağı olmamak şartı ile para cezası, çalışma lisanslarının iptal edilmesi ve meslekten men edilmeleri gibi cezalar da olacak. Bu vesile ile emlakçı vatandaşa, vatandaş da emlakçıya yanlış yapamayacak her şey kayıt altında olacak. Korsan emlakçı tarih olacak. Emlakçılığı sadece emlakçılar yapacak.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false